zivjo zivjo
,
vikend je bil aktiven in kot ponavadi prekratek
pocutje odlicno, edino da se nikakor ne morem navadit, da moram pocasi zmanjsevati obroke, pa ne stevilo, nego res obroki morajo biti precej manjsi. pocasi bom morala jest kot dojencek, 100x na dan pa po malo. ker ce pojem en normalen obrok (normalen po mojih dosedanjih standardih) se moram ulezt za kakih 15 min da sploh lahko diham
bebi brca na veliko, in dosktrat cez dan cutim ko se preparkirava. zelo rad se stiska na desni strani, ker ko se ulezem, prav vidim hribcek na desni strani trebuha, ko je pa na levi vse cisto 'prazno'
pocasi bo treba it gledat kaka oblacila primerna za
ker me prav stiska ko sem v avtu za volanom. vse hlace mi pasejo, ker imajo nizek pas, ampak me pa stiska ko sem v avtu in moram odpet gumb. ce sem sama v avtu ali z domacimi je se ok, samo si ne predstavljam kako bi izgledalo da se zacnem odpenjat ce bi imela zraven sefa, ali kakega poslovnega partnerja hehehe
kar se vitaminov tice, jaz jih skusam v solatah dost 'smazat', kislo zelje je tudi zelo primerno, repa, rdeca pesa..., mogoce se bolj kot pa ta uvozena 'plasticna' zelenjava in na veliko si cedim vse kar se da cedit pomorance, mandarine, limone, grenivke...in si delam sokove, ker mi res ni do tega niti nimam casa da bi cez dan zvecila pol kile mandarin
pa kaksen dan v mikser spravim vse kar najdem v hladilniku in si naredim kaksen domac smoothie ali domac sadni jogurt. delam pa tudi kompote vseh vrst, sploh zato ker je moj dragi alergicen na vecino sadja ki je aktualno v tem delu leta, razen ce je prekuhano. mislim da je precej boljsa in bolj okusna opcija kot pa v tabletah. ce pa ni opcije, pa to raje nadoknadim s kakimi (multi)vitaminskimi tabletami. teh mi je zdaj zmanjkalo, pa moram nove nabavit. drgac jemljem ze nekaj casa (po potrebi) HerbaLife multivitamine, bom pa zdaj ko sem jih poravila, se malo pogledala kaj se ponuja v lekarni, pa se bom se tam posvetovala kaj svetujejo kaj dobrega. nekako ne verjamem v te sumece tablete, ki se jih ze v vsaki trgovini da dobit. pomoje je to samo skoda denarja...
za prebavo mi pa pomaga poleg tega da se trudim vsak dan zacet s kozarcem donata, se suhe slive, ki jih noc prej dam v vodo, in jih zjutraj pojem ali take cele, ali jih zmesam z jogurtom in imam sadni jogurt. se boljse je pa ce noc prej v jogurt namocim se lanena semena in skupaj s suhimi slivami pojem to za zajtrk. pa cimvec vode, nesladkanih cajev...pa hodit malo ali migat...
en cudovit dan vam in vasim busckom zeliva moj buscek in jaz