Zanima pa me kaj je potem mišljeno pod ostanke hrane
Po mojem kuhana hrana - če malidve ne pojesta vsega, kar imata na krožniku, recimo - to je ostanek hrane. Ali pa če kruh splesni ali se posuši. Ali se ti kaj zažge...

Ampak tega pri nas ni veliko, ker hrane res ne mečemo na veliko stran. vendar se ne siliva z njunimi razbrožganimi ostanki, če nisva lačna in gre tisto stran, če ne pojesta vsega. Ni pa vsega skup za 2 žlici, tako da ne začne nič smrdet. pa pri nas se to precej razredči, ker pojemo veliko zelenjave, ki kot veš, ima veliko odpada - olupki, uveli listi itd...
Imajo pa mogoče v različnih koncih različne smernice - na primorskem recimo nekje nimajo zabojnikov za embalažo, ampak samo za plastiko (vsaj tako pravi oče). Pri nas lahko v embalažo mečeš vso embalažo, ne samo prave plastike (tudi tetrapaki, ki majo not kovinsko folijo, recimo... itd... Tak da vedno napišem, da to velja za sngao Lj., tako kot piše v knjižiici, so nam rekli tudi na smetišču v LJ., kjer sva bila na dnevu odprtih vrat... Če maš pa doma prašiče, pa seveda lahko daš za pomije. Ampak mi jih nimamo... Jaz dam v organske vse, kar bi sicer lahko šlo na kompost, če bi ga imela. In ker ta kompost ni za hrano, lahko damo tudi olupke pomaranč, ki so špricane, pa ni nič hudega.
Embalaža od vsega, razen od barv in lakov, kar je pač strupeno, gre v embalažo - od čistil (gospodinjskih), šamponov, paste za zobe... vse gre v embalažo. Saj embalažo od čistil itak splahneš prej, da porabiš vse čistilo ven:).