Meni osebno se zdijo vsi ti spletni profili in življenjepisi, ki jih lahko pripneš, da jih delodajalci vidijo, čist brezveze - sploh, če si brez izkušenj. Dejstvo je takšno, da enostavno vsi iščejo nekoga z izkušnjami, sploh izkušenih računovodij je malo morje in je težko najti službo tako.
Kot so že zgoraj pisale: pokličeš več rač. servisov ali pa pošlješ takih prošenj in ni vrag, da te kdo ne vzame (samo za povrnitev potnih stroškov) - sploh mogoče potem v času bilanc.
Ali pa greš na zavod, se pozanimaš, če se dobi kaka subvencija zate oz. če je kaka luknja, da bi recimo delodajalec (če te vzame za določeno obdobje) od zavoda pridobil sredstva in potem to navajaš v prošnji za zaposlitev. Lenčy, sploh, če gre za prvo zaposlitev, se dobijo menda kake subvencije.
Ene 6 let nazaj sm jaz tako delala (sicer ni bila prva zaposlitev, ker sem že imela nekaj delovne dobe), ampak sem delala 6 mesecev v rač. servisu in je delodajalka dobila neka sredstva. Je pa bilo tako, da mi ni tekla delovna doba, dobila sem pa plačo. Ne vem kako je bilo točno to urejeno, je pa bilo preko zavoda.
Pojdi tudi do svoje svetovalke na zavodu in se pozanimaj za to, kaj bi bilo zate možno, če se dobijo kaka sredstva za delodajalca.
Kot drugo - ne išči samo računovodstvo ampak nasploh administracijo. Plus, da ne išči samo v domačem mestu ampak (sploh zato, ker nimaš izkušenj) išči tudi po drugih bližje oddaljenih mestih. Recimo vse v rangu 70km. Ker s tem si povečaš možnost, da te kdo vzame (ker boš res poslala veliko prošenj) in dandanes, ko so avtoceste prideš v pol ure tudi, če si 70 km daleč (jaz sem se celo vozila 130km v eno smer nekaj časa). Moji znanci, prijatelji se vozijo tudi iz Postojne ali MB v Ljubljano itd...