Ja, zdaj si lahko vzamem malo več časa...
V petek preko dneva sem imela krče, kot otrdevanje trebuha, kakor že cel mesec pred tem...
Ob 21h sva z možem še šla na polurni sprehod s
, po sprehodu še kake dobre pol ure nič, nato pa na polno; bolečina, ki me je tako presenetila, da mi je kar sapo jemalo - ampak kratko, kake 30s, najbolj podobno temu, ko te zavija v trebuhu pri hudi driski...Čez par min. še enkrat, tu sem začela razmišljat, kaj
sem pojedla, da bom zdaj še drisko imela...Mož je takoj posumil na popadke, jaz pa sem rekla, da če so tako kratki ne morejo biti ta pravi...Ko sem šla na wc sem opazila rahlo krvave hlačke, kar je odločilo, da sva se strinjala, da bo treba proti Lj.
Krči so bili kar naprej, pogosti ampak neredni in manj boleči.
Nato sem se še tuširala, počasi oblačila in tako sva ob 23h šla od doma. V avtu pa so se popadki vsuli na 4, nato 3, v lj na 2 min...V porodnišnico sem prišla 7 cm odprta, brez klistirja in britja so me odpeljali v porodni blok, kamor sem prišla 9 cm odprta! Babice so se strinjale, da če bi se mehur predrl v avtu, ne bi več
v paketu prišla do porodnišnice!
V porodni sem parkrat vdihnila na masko, ki res blagodejno vpliva na bolečino, te pa odbije tudi glede prisebnosti!
Ko mi je gin. predrla mehur, je babica rekla, da ko bom čutila pritisk, naj kar povem - to se je zgodilo takoj po naslednjem popadku. Ko sem začela pritiskati, je bilo v 3 popadkih končano...Brez rezanja ali raztrganin
!
Porod je trajal manj kot dve uri, je bil pa intenziven in silovit, občutek sem imela, da so bili popadki v zadnji uri le parkrat tako narazen, da sem za nekaj sekund zadihala in se sprostila.
Na svet je
prijokal le dan pred rokom, ob 00.39, 3800g težak, 54 cm dolg, in tako se zgodba o moji
konča!
Vsem želim lepo in enkratno izkušnjo poroda, zdravega
in vse dobro!