slovenska prometna zakonodaja jasno zahteva, da mora vsak pločnik biti zgrajen tako, da ga lahko brez težav uporabljajo vozičkarji; to pomeni, min. širina 1 meter, na prehodih za pešce morajo obvezno imeti položno in dovolj široko klančino, na pločniku v svetli višini ne sme biti postavljenih ovir, ki bi otežkočale prehod po njem.
Hvala ti ful za tole! Nimam pojma o zakonih, mi gre pa vedno na živce, ko gremo v mesto, ker pred enim lokalom vedno postavijo čez cel pločnik tablo, kaj nudijo. In moraš okoli (dol iz pločnika - res, da tam ne vozijo avtomobili, ampak iz visokega pločnika dol ni glih najbolj luštno s starim vozičkom) ali pa tablo umaknit. Lubi jo vedno potem ustrežljivo nazaj postavi, jaz pa sem bolj nevljudna in jo pustim lepo prislonjenon na zid. No, zdaj mam pravnoformalni backup, da delam prav

. Saj zatežil mi še nikoli nihče ni (verjetno si ne upajo muksnit, da jih ne bi kaka razjarjena mamica najurila - in prav je tako

), je pa fajn vedet zakon.
Se pa strinjam glede stanja na pločnikih. Saj lahko gremo na sprehod v park, nič ne rečem, samo navadno moraš v mesto prav na določen prostor, da nekaj urediš - in takrat ti vse sprehajanje po naravi bolj malo koristi... Meni se predvsem zdi, da bi morali te stvari zrihtat zaradi invalidov. Ok, tudi za mamice je fajn, ampak me bomo vozičke gurale 2 leti, če imamo več otrok mogoče 6 let, ampak tudi v tem primeru jih lahko dvignemo in nesemo čez, invalid se pa lahko samo obrne in gre okoli - če se bo to sploh dalo... In to celo življenje!