Liliana, nikjer nisem napisala, da podpiram demonstracije, kjer prvenstveno demonstrirajo študenti oz. tisti s polno ritjo vsega (nenazadnje niti ne vem, kdo vse dejansko je tam in kakšno je njegovo ozadje, tega ne veš niti ti, vsi samo sklepamo), niti ne podpiram demonstraci, ki se sprevržejo v nasilno uničevanje lastnine drugih in so prvenstveno pravzaprav razbijaški pohodi razvajene mladine, ki so našli krasen razlog, da lahko izživijo svoje strasti pod krinko "for the Cause". Po drugi strani pa je dejstvo, da tisti mali, poteptani, brez pravic, brez sredstev, ki bi morali dejansko demonstrirati, tega ne storijo, dokler.... ne vem, kje je ta meja. Ampak ko pride do puča teh, bo hudo.
Ne mi metat avto in ipod v isti koš. Ker nista isto. Niti ni isto računalnik in ipod.
Ne mi opletat z našim javnim prevozom in prevozom, kot je organiziran v tujini. V Pragi, na Dunaju, v Rimu, Londonu.... se tudi jaz prevažam z javnim prevozom. Mi na misel ne pride, da bi se vozačkala naokrog z lastnim avtom. Verjetno je razlog znan vsakemu, ki je vsaj konico nosu pomolili izven SLO.
Imam zelo soliden avto, solidno službo, lastno hišo, privoščim si počitnice večkrat letno in še marsikaj - ker sem si to sama in kasneje z možem zgradila z lastnimi rokami in s pomočjo staršev. Se ne pritožujem, ker vem, da mi je dobro. In svojo solidarnost izkazujem na še kak drugačen način kot zgolj s tem, da se zavedam in pomilujem tiste, ki imajo manj (kot praviš ti). Seveda pa ti o svojih konkretnih delih ne mislim pisati javno, marsikdo, ki me pozna osebno, pa lahko to potrdi. Pa niti ni važno, vsak pri sebi v srcu dobro ve, kaj in kako deluje, a ne?
In če praviš, da smo dobrine tako grabežljivo pograbili - izvoli, imaš možnost izključiti elektriko in živeti ob sveči. Prodaj avto, če ga imaš, in hodi peš, uporabljal javni transport, če ti tako ustreza, vozi se s kolesom, pač kakor želiš. Dobrine so dejstvo sodobnega časa, pa če ti hočeš ali ne. Ker napredek gre dalje, sami pa odbiramo, kaj pograbimo, česa pa po presoji ne potrebujemo nujno. Npr. jaz nimam Ipoda, Mp3, nimam večine sodobnih igračk, ker mi preprosto ne potegnejo. Imam pa računalnik, laptop, blackberry... ker vse to potrebujem za opravljanja svoje službe.
Nekdo, ki je doma, pa praviloma vsega tega ne rabi, verjetno pa potrebuje kaj drugega, npr. bratranec ima kmetijo in so mu osnovna sredstva druga kot meni: traktor, priključki.... aja, saj res, tudi tega ne rabi, saj ima konja....