IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
Mi mesa na delikatesi pravzaprav sploh ne kupujemo, če dobro razmislim.
Kupujemo pa... hmmm... piščančje in puranje fileje - pakirane, iz hladilnika. Piščanca vedno kupimo že pečenega. Na oddelku, kjer prodajajo že pečeno meso, vzamemo včasih tudi mesni sir (navaden ali s sirom) - 1kg stane cca. toliko, kot en pečen piščanec. Kupimo že oblikovane in začinjene čevapčiče ali pleskavice - iz hladilnika. Nabodalca (samo mesna ali z dodano zelenjavo) tudi iz hladilnika, že pripravljene za peko. Občasno kupimo svinjske zrezke (peče jih g. Mož), rebrca pa raje vzamemo že pečena. Enkrat letno (za Martinovo) kupimo gosko in se potem je*emo z njo v domači pečici (trgovinska je premajhna za gosko). In enkrat letno kupimo račko (Thanksgiving), katero tudi sami spečemo (ali pa jo uturimo ge. Tašči). Divjačine ne kupujemo, vampov tudi ne. Kupimo dokaj veliko zmrznjenih, paniranih izdelkov (cordon-bleu, kroketi, ribje palčke), vzamemo tudi že očiščene in panirane osliče ali lososa (občasno panirane kalamare). Pojemo veliko salam, pršuta, paštet, mesnih narezkov - vse to skoraj najraje vzamemo v Eurospinu, ki ima najcenejše meso (brez primerjave s Hoferjem in Leclercom, v katera skoraj ne hodim).
1. pa to ful zapraviš kar ti kupuješ! Kolk pa daste mesečno za hrano, resno me zanima?
2. Glede na aditive, ki jih ta vnaprej oz. napol pripravljena hrana vsebuje, dam prav kapo dol, da ste vsi vitki, zdravi in polni energije
Mi gremo 1x mesečno v fasngo (damo okoli 150 eur vse skupaj v hofer+mercator) in potem dvignem iz računa še 250 evrov, za "trgovinsko denarnico", da tedensko/dnevno (kakor nanese) dokupujemo še sveže mleko, jogurte, kruh, sadje/zelenjavo in te jajca.
Mesečno imamo tako točno določen limit 400 evrov (100 eur/člana) in s tem kupujemo res samo tisto kar jemo/potrebujemo (od hrane, šamponov, pralnega praška, čistil, plenic) - se pa ne preseravamo. Od vnaprej pripravljenih oz. zmrznjenih jedi kupim samo:
- čokoladne/jagodne/borovničeve knedle (kadar nam časovno zagusti - sploh za večerjo - jih tamalidve z veseljem zmažeta)
- neke napol pečene bio piščančje zrezke na žaru. Samo flikneš v ponev za 10 minut in so sicer res njamsi, ampak so pa kljub bio zraven neki ojačevalci in aditivi (tudi to služi za takrat kadar rabimo kosilo v 10 minutah
- pire krompir v vrečki (za kosilo v 5 minutah)
- hrenovke (jih fliknem v zmrzovalnik in so ravno tako samo za takrat ko nam zagusti).
To je to.
Za pice pa takrat ko jih pečemo (moj jih peče - jz jih namenoma ne znam

) pa naredi nekoliko več testa in višek pospravi v zamrzovalnik, tako, da se naslednjič samo testo odtali pa gor nameče kar nam tisti trenutek paše (največkrat na ta način"pospravimo" drobnarije v hladilniku) pa je tut kosilo v 20 minutah na mizi.
Te vnaprej pripravljene zadevšne so drugače totalen strup za telo, dolgoročno gledano. Pa še poceni niso, kolikor so glede na prehrambeno vrednost zanič.
< Sporočilo je popravil TomTaylor -- 5.11.2011 13:58:23 >