IZVIRNO SPOROČILO: wish87
*sanela* žal mi je zate in tvojo pikico ne obupaj...naslednja nosečnost bo zdrava
proxima super za lepe novičke :) me veseli da je vse v redu s pikico :) a te smem vprašat katera je tvoja ginekologinja (ginekolog)? jaz sem tudi v NM :) v katerem tednu pa si? jaz bom po mojih izračunih (in po internetu) v deset__em tednu ko bom imela prvi pregled. se mi je zdelo zelo pozno zato sem včeraj klicala da se prenaročim (en teden prej - tudi, ker gremo na dopust in sem želela še pred tem vedet ali je vse OK ali ne) pa me ni hotela prenaročit, češ da če pridem prej mi ne more narediti vseh teh preiskav katere naj bi imela... sm bila kr malo razočarana...zdaj že razmišljam če bi šla kam kar samoplačniško, vsaj da mi nardijo ultrazvok in da vidim, če se pikica razvija in če srček bije (zdaj naj bi bila v sedmem tednu).
a NS delajo tudi v NM?
zelo sem vesela da je še ena takšna ki je iz NM :) da si malo delimo izkušje :) ker jaz sem še čisto neizkušena na tem področju, ker je to zame prva nosečnost :)
wish87 jaz sem zdaj doma iz Brežic, prej sem bila pa Dolenjka, tako da imam zato še vedno ginekologinjo v NM, pa tudi prijateljice so iz NM, tako da sem dostikrat tam. Moja ginekologinja je Klarič Kaminova, izredno prijazna, nežna in tudi strokovna. Včasih pa kar preveč prijazna
Jaz sem imela prvi pregled tokrat tudi v 10. tednu, tako da verjetno je to že za nekaj dobro, ne skrbi. So mi pa vzel kri in vodo (sem morala bit tešč do 12h huuh), pa na neko svetovanje o prehrani in aktivnostih sem morala it, pa na UZ pa dvakrat k ginekologinji, enkrat na pregled, drugič se zmenit za bolniško, ker sem prejšnjič rodila 5 tednov prezgodaj, me zdaj obravnavajo kot rizično - tako da je vse skupaj trajalo kar 4 ure...
Aja NS pa dela tudi ona, mislim da je edina v ZD NM, ki ima to licenco, stane pa 70 EUR, razen če si 35let, potem je zastonj, naroči te pa nekje do 14. tedna... potem se te svetline ne vidi več dobro al kako.
Drgač pa vse ki res pretirano bruhate in driskate, to je lahk viroza ali trebušna gripa, pri kateri pač nič ne pomaga, sam je vsekakor boljš, da se greš k zdravniku pokazat in da tole preležiš doma, tablet pa ne jemat, razen kakšen lekadol, če je res hudo.
Glede folne, jaz tud jem tokrat Femibion 1, v prvo sem imela Elevit, pa mi je blo po njem slabo...
< Sporočilo je popravil proxima -- 4.1.2012 11:32:53 >