zdrav punce!
dobrodošle nove! Nas je že 75
samo tko dalje, pa kmalu ne bo avgusta porodnišnice, ki bi mela fraj posteljo
ma_mi vem, da ti je ful hudo, si predstavljam kaj preživljaš, ampak misli pozitivno. Misli na to, da je tvoja pikica zdrava in, da je vse ok. Moja prijatelca je mela lani tudi AC, ker so ji na četvornem presejalnem testu zmirli tveganje 1:25 in valda panika, kaj pa zdej in pol na AC so bli pa super rezultati in pupa je zdrava. Edino po AC moreš res upoštevat tisto kar ti rečejo, pač da ful počivaš in ne dviguješ otrok in nič težkega, da ne pride do ss, drugače pa vrjamem, da bojo naslednji izvidi super in boš lahko spet mirno spala
OranznaM
za neprijetne izkušnje. Ampak ne mislit tako. Če štartaš iz tega vidika, da bo isto kot pri tvoji nečakiji, da bo nekaj narobe, pol ne boš nikoli nakupla robe za dojenčka. Še pol ko se rodi in tudi, če je ob rojstvu zdrav, obstaja možnost, da umre, pa kaj potem. Žalostna boš, pa če maš stvari doma, alpa ne. Če samo na slabe možnosti študiraš, se boš pojedla od skrbi. To ti ne koristi. In nekaj stvari boš mogla sigurno nabavit že prej, ker dojenčka domou golega in v naročju ne boš mogla prinest, spat pa ga tudi nekam morš dat. Ne razmišljaj o slabih stvareh, še tako se zgodijo prehitro. Ko te zagrabi "žuta minuta" globoko vdihni in pomisli na vse dobre stvari, ki so se ti že zgodile, dvigni glavo in pejdi dalje. Noben ti ne more obljubit, da bo vse super, ampak če razmišljaš, da nič ne boš sploh za dojenčka nabaula, je to isto, kot če že iz principa računaš na to, da bo nekaj narobe in da ga sploh ne bo
ni to žalosten pogled na rojstvo? Donošenih mrtvorojenčkov je zelo zelo malo, to je redek pojav. Računaj na to, da bo s tvojim dojenčkom vse ok, pa boš bol mirna in več koristi boš nardila sebi in otročku, ki raste v tebi. Samo pozitivno razmišljaj, za vse "žute minute" pa smo me tuki in te bomo potolažle
Glede informativnega izračuna se mi zdi, da po zakonu se porodniško zračuna par 1mesec preden nastopiš porodniško (pač, ko urejaš papirje) in se štejejo vse izplačane plače do tistega dneva, za zadnjih 12mescou, tko da mislim, da je to narjeno po principu če urejaš papirje 1mesec pred nastopom na porodniško. Mi bomo vse šle na porodniško julija, tko da če 1mesec prej urejaš papirje, maš zadnjo izplačano plačo maj 2012, če pa urejaš po 10. juliju (oz. ko je junijska plača že izplačana), pol se šteje tudi tista plača. Sej to boste itak sproti vidle kdaj se vam bo splačalo kej urejat in kaj bo bolše v izračune upoštevat. Meni bo pršlo zelo zelo prau, če se bo upoštevala še junijska plača, da bo povprečje višje
Neki sm še hotla pokomentirat, ki sm sproti, ko sm urejala seznam vidla, da ste še neki debatirale, pa sm sproti pozabla, zdej se mi pa ne da več za nazaj brskat
Aja! Čestitke za vse dobro opravljene NS
lepo bodte, pozitivno razmišljajete in božajte bibe, ki rastejo v trebuščkih, da bojo lepše in hitreje rasle in da bojo še bol žive, kot so že itak