IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
meni se pa zdi logično, da tudi če majo čistilko za wc, da to ne pomeni da ne spucajo dreka s školjke dokler snažilka ne pride in ona to nardi. potem rabijo hišno pomočnico (uno redno, ki pride vsak dan za 8 ur ali več). a bojo potem cel dan drek vohal in gledal ko grejo scat in se vsedal na svinjarijo al kako?
ampak imajo ljudje ta attitude da so lahko največje svinje, če majo gospodinjsko pomoč. vem za primer ko je ženska nehala delat pri eni bejbi (občasna pomoč), ker je punca puščala kup od 3-4 dni zasušene posode, celo kuhinjo zasrano in umazano, vse nametano, ker kao bo že snažilka spucala. mislim, živet nekaj dni v taki zasvinjani kuhinji - a to je ok, tud če si lahko špogaš snažilko 2x na teden? saj ni niti higienično.. isto je stemi wc-ji; pa ni treba živet v svinjaku ali ga delat oz. se obnašat kot da tvoja hiša to je, če maš občasno snažilko naročeno. mislim, wth? čisto teoretično - kaj pa če obiski pridejo pred snažilko?
Vsak zivi kakor se odloci, da bo zivel. Vsak ima pravico delati nekje ali ne. Pricakovati ali predpisovati do kje kdo sme zasvinjat in kako mora ziveti ter po katerih nacelih je odvec. Ce delodajalcu in delojemlcu odnos ustreza je vse ok, ce ne - iz katerega koli vzroka, pac se nekdo odpove.
In tudi ce nekdo pusca zasuseno posodo.. placane so gospodinje ponavadi na uro... ali hocejo imeti vec ali manj ur... ? Ce bi nekdo zelel za sabo pospravljati in cistiti, ne bi najemal nekoga, da to dela namesto njega.
Moje izkusnje s pomocjo v gospodinjstvu so mesane. Vecina tistih, ki bi ali pa zacnejo to delati bi rada zasluzila, ne bi pa kaj naredila, da zasluzi. Ena gospa me je celo vprasala ali pricakujem, da ko bo brisala kuhinjo po telh, ali naj vsak teden odmakne stole in pobrise pod mizo... No skratka.. po nekaj "cistunkah" z obnasanjem, da je potrebno pocititi preden pride ona pocistiti (in obnasanju, da bi morala biti neskoncno hvalezna, da mi dovoli da ji placam, da trikrat joger potegne po hisi), smo se doma gladko odlocili, da si bomo gladko sami poskrbeli za ciscenje, ceravno mi je odvec, ceravno si lahko dovolim, da placam pomoc in ceravno nisem pikolovska in ne gledam pod prste.
BTW: ce pridejo obiski, je v hisi dovolj stranisc.