IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica
Nekje sem prebrala, da naj bi bilo to kdaj dobijo prve zobke dedno pogojeno. Če drži, pa ne vem.
Prvi se je mučil zelo dolgo. Nato so prvi štirje prišli ven v 9 mesecu. Od 2 meseca ni mogel živeti brez slinčka menjanega na 1 do 2 uri. Ker je imel sicer tako mokra oblačila, da bi ga moral vsaj na 2 uri preobleč, da se ne bi prehladil. Zadnjič sem jih preštela. Imamo jih 26. In še spomnim se, da jih je bilo premalo in sem jih sušila tudi brez pranja, da jih ni zmanjkalo.
Tako da, kdaj pride prvi zobek se spozna po količini slinjenja (iz mojih izkušenj). Le da eni rabijo vseeno 6 mes, da pridejo...
Dedno??? Hmmm.. Zdaj pa res ne vem na čem sem.. Meni je prvi zobek pokukal pri 13 mescih, dragemu pa pri 4 mescih.. Na koncu pa bo neka vmesna varijanta: pri 8 mescih

Ma po mojem, bo naša tamala do svojega 5 mesca ziher dobila prvi zobek- imam tak rahel občutek
Se pa tudi naša slini- sicer ne toliko, da bi potrebovala skozi slinček, ampak se slini.. Večinoma po hranjenju in podiranju kupčka pa še kašne pol urce za tem..
IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja
Imate debato o zobeh. Pa ravno včeraj sem navsezgodaj MM nahecala, da je malemu zobek prikukal na plano.
Jaz našemu že zdaj čistim dlesni, vsak dan enkrat.. Sem kupila ene krpice v DM ravno za to. Pa ful pusti. Ga je treba zgodaj navadit na higieno. Sem mu pa tudi kupila že grizalo od Curaproxa, samo ni še v uporabi. Bo pa ga dobil takoj, ko bo znal dobro držat ga v roki.
A to je bilo 1. aprilska šala??
Jaz sem mojega nahecala ob 8h zjutraj, da je bila ta tečna soseda na vratih in rekla, da je ena ogromna veja padla na njegov avto (avto pred 2 mesci prišel z barvanja, glanc novo vse) in on bogi revež, komaj, da je uspel navlečt nase eno majico in hlače in odpeketal do avta in se šetal okoli njega in mu ni bilo nič jasno, ker s enič ni videlo.. In jaz z okna: dragiiiii, 1.april!!! Hahahaha

Me je skoraj v k... poslal..

Ta moj mehanik se je tako ustrašil, ker ima za prodat ta avto.. Sem bila vesela, ker je uspela ta 1. aprilska šala
A je še katera izmed vas pohecala koga za 1.april???
Jaz pa naši še ne čistim dlesni.. Nam so v materinski šoli rekli, da začnem s čiščenjem ustne votline, ko opazim prvi zobek (razen, če začne rasti zobek zelo pozno)