Ojla!
Včeraj sem bila preutrujena, da bi se vam javila, tako da bom danes vse nadoknadila.
Na pregledu je bilo vse OK, mali se je po njihovih meritvah zredil celo za 1 kg in zrastel 4 cm, tako tehta sedaj 5.600g in je velik 59cm. Sem bila ful vesela, kolki so pa uredu in nam ni več potrebno široko povijat.
Jessy, ne sekiraj se o širokem povijanju. Ti povem, da si veliko bolje naredila, ko jo pustiš, da lahko brca, saj se tako kolki še bolje razvijejo v kombinaciji s širokim povijanjem. Mi smo delali isto. No, pustila sem ga brez tetra plenic kaki 2-3 ure na dan in ponoči nisem toliko povijala kot ti. Jaz sem skoz samo z eno pleničko - ponoči zloženo na 3, podnevi pa na 4. Pa smo imeli kolke 3a in 2a. Tako da bo ziher ok. Midva sva za danes ponoči še povila široko in mi je ful čudno zdej, ko ni več treba. Tista plenica ga naredi tako trdnega, da je ful lažje z njim manevrirat.
Pri mojem kengurujčku so tudi prišiti tisti trakci.
Ne vem v čem je pol fora. Pomoje so bolj za okras. A si vidla v albumu, kako se naš rad nosi v njem?? Mal smo falil in smo mu rokice pustil zgoraj in jih nismo silili skozi luknje. Je mali tako bolj užival. Drugače se mi pa zdi res ful udoben za malčka in topel.
Mi imamo pa 1.12. že cepljenje,....joj, tega me je pa strah!!
Miševi, dobri ste, da ste ugotovili, kaj je bilo narobe, da se je Jure zbujal in da ste stvar uredili!
Naša Neja je pa tako čudno naštelana. Če nama zaspi okrog 23h, potem bo spala po 7 ur skupaj do naslednjega obroka, v kolikor pa zaspi med 21. in 22. uro pa mi je skoraj na 3 ure. To je bilo danes ponoči, ker je zaspala ob 21.40 in mi je jedla najprej čez 4 ure, potem pa točno na 3 ure. Mi je skor boljša druga varianta, da pozneje zaspi in potem dolgo spi v enem kosu.
Jaz ji zdaj, ko je topleje ne oblačim žabic spodaj. Prejšnji dan, ko sva šli na sprehod sem ji oblekla le pajacka, spodaj seveda 2 majčki ali pa 1 majčka in bodi z dolgimi rokavi, čez eno tanko jopico, pa tanko kapico in copatke.
Včeraj, ko smo šli v LJ, pa sem oblekla 1 majčko, 1 bodi, nogavičke (normalne debeline), podložene hlače z naramnicami, copatke, tanko jopico in tanko kapico.
Ko se bo ohladilo pa jo bomo bolj oblekli, ker drgač nam bo še cunj zmanjkalo, če ji bomo zdaj preveč gor dali.
Čestitam za vredu kolke. Se mi je malo oddahnilo, ko si povedala, kako si ga ti povijala. Mi smo v porodnišnice imeli oba kolka 2a, na prvem UZ po dveh mesecih ni nič komentiral kakšni so kolki (ali so 2a al kaj drugega), je samo rekel, da so vredu, le da še neka kost ni čisto popolnoma zaraščena in da naj vseeno še povijamo 2 meseca široko, ker tako ne bomo nič škodovali otroku. Fora je v tem, da bi še vedno lahko prišlo do izpaha kolka, vendar je možnost za to zelo minimalna. Evo, midva sva se odločila le za nočno povijanje, ki pa je dlje kot 12 ur, saj jo pripraviva za nočno spanje okrog 20h, vstajava pa okrog 10h. Ma jaz upam, da bo vredu!
. Včeraj se nisve nič javile, smo imeli spet polno hišo obiskov. Bile sva na fizioterapiji, sva bile pohvaljene, ker nam "handling" ne dela več težav, čeprav sem se tam zelo potrudila, doma jo kdaj pestujem kakor se mi zapaše

Drugače je čist zdrava punca, pokazali so nama še par vaj, ker ima res levo stran malo zategnjeno. Moram jo pravilno masirati, to pa tako, da "kot da bi ji nalahlo kožo dol vlekla proti nogicam". Se pravi, da se mora z rokico prijeti za ritko, ko jo ima stegnjeno ob telesu. Kravce mora pasti, tako, da ni postavljena na dlaneh, ampak na podlaketih, tesno ob telesu oz glavici. Fizioterapevtka me je vprašala, če ima veliko krčev???? Seveda sem ji povedala celo štorijo o najinem trplenju in takoj mi je zabičala naj jo neham široko povijati

Vprašala sem zakaj in mi je obrazložila, ker ima levo stran zategnjeno, to pomeni, da se ne more sprostiti in posledično tega je da jo peče zgaga. Široko povijanje pripomore, da je skoz zategnjena in tako se revca ne more sprostiti. Tako, da se zdaj povijamo samo ponoči na široko, čez dan smo pa samo v pamperski

Naslednjič imava pregled šele v januarju, tako da sploh ni krize
Naša malo bajska je velika že 59 cm, težka pa že 6100 g, mi je fizioterapevtka rekla, da je malo pretežka, da to težo ponavadi se pravi 2 krat več od porodne, dosežejo pri 5-6 mesecih
Kety, jaz hodim zdaj kar v ZD Vevče mi je bližje in imam dr. Bevc. Ne vem kaj naj rečem za njo, vse se čez njo pritožujejo, jaz sem se prvič tudi. Drugič pa je bila pravi angel in mi vse razložila. Ta tretjič je bila spet čudna, ampak normalna, je pa res, da so bile zdraven jnje prisotne še sestre, pa šena zdravnica, uglavnem polna ordinacija....ta drugič sem jo obiskala v soboto, je bila sama s sestro in ni imela toliko dela, vzela si je 45 min in nama vse povedala in pokazala.
Kety imaš potem isti problem kot jaz, tudi naša se obrača bolj na levo. Nama so predpisali fizioterapijo, vam pa ne? En nasvet, ko se igraš z njim in ga previjaš, oblačiš, se postavi bolj na desno da te gleda. Fora deluje, čeprav glavica hitro skoči nazaj na levo, ampak z malo vaje bo vse Ok.
KETY TI BOM TUKAJ ODGOVORILA
Dvigovanje iz posteljice je lahko tudi tako, da ga primeš pod rameni in s prsti podpreš glavico. Tudi meni je preglavice delalo, dvigovanje iz posteljice, ker imamo vrtiljak tako nisko, da skoz butam van. No, pa sem fizioterapevtko vprašala, in mi je pokazala, da jo lahko na zgornji način tudi dvignem.
refleks kriljenja? Naša skoz krili z rokicami in nogicami? Pa roke v usta, pa spet kriljenje, pa spet v usta.... Glede kričanja Kety, naša zakriči npr, da mi zaspi v naročju ali na foteljo in jo v spanju premestim v njeno posteljico, zakriči ko se zbudi, ker ne ve kje je! Zdaj se je že navadila, ne zakriči več. Je pa od prijateljice punčka v spanju kričala do 2 leta, hotela jo je peljati k psihologu ali k psihiatru, pa ji je zdravnica rekla da ni nič hudega in da bo minilo in res je. Jaz sem moji dala rdeč trakec volne okoli rokice. To naj bi odganjalo slabo energijo, zle sile, odpravi dojenčkov strah....to prakticira muslimanska vera (mi smo ateisti). Čeprav ne verjamem čist v to, sem rekla, da škodit pa ne more. Mora pa biti rdeča volva ali rdeča vrv, ne pa sukanec. Pa tisti, ki zaveže dojenčku, mora z dobrimi željami mu navezati. Sem se pogovarjala z prijateljem ki je Egipčan in mi je vse razložil, tasko kot sem napisala.
spanje poteka še vedno celo noč, no zame je cela noč od 9:30 pa do 4:30 ali do 5, potem spet zaspi do 8 in zdajle spet spi.
Kapljice sem ji danes pozabila dati, včeraj so se krči spet ponovili, bom vstrajala, saj res ni težko tistih 10 min zdržat...prej je bilo ful težje k je cel dan kričala. Tina104 pravega velikana imaš, pridna sta, več kot 7000 g,
Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.
Klikni in izberi svoj darilni paket!