Lahko noč, vsem avgustovkam!
Spet dežuram. Tako sem bila izmučena preko dneva, da sem dvakrat spala (ko sta spala tudi otroka, da ne bo nesporazumov), zdaj je pa moj mož zaspan, meni se pa še ne greeeeeeeee v posteljo. Ok, samo to še spišem, pa se mu pridružim.
Dobrodošla, Zdenka30 in dobrodošla nazaj, petri85! Me veseli, da ste se imeli fino!!!
Jaz sem zjutraj cokmpok otroke in smo prišli v KP, kjer je temperatura nad nulo
in to kar nekaj. Sem pa vse jutro preletala po raznoraznih uradih in podobno, ker je oče avto name prepisal in to za sabo potegne vse mogoče papirje. PA še tehnični sem potem delala in to ravno ob času, ko jim je komplet server z vsemi podatki dol padel, tako da sem tam visela ko ena limona vsaj pol ure, Aljoša pa je spal pri mojih doma in še dobro, da vmes ni postal lačen.
Drugače je pa to noč ga spet malo sračkal in se zbujal na točno 3 ure, pa še malo se je drl zraven, lačen, kajpada, ker nisem takoj mogla verjet, da je res lačen in sem ga hotela z dudo zamotit. Lez dan je bil pa v redu, samo še vedno ne more zaspat, če je preveč utrujen.
Zdej mislim, da smo za nekaj časa zaključili s sadjem (razen če ga bom mešala s kakšno zelenjavo) in da bom pa jutri res probala z bučkami. Moja mama jih je poleti prav v ta namen zmrznila, ker je bila letos poleti cela proizvodnja bučk, tako so rasle, ko gobe po dežju, samo da so bile bučke po dežju
. Špinača bo pa še počakala, vsaj toliko, da Aljoša neha dežek med hranjenjem delat. Danes sva bila spet oba čisto na reče pikice od češnjeve kašice.....
O govorjenju v tretji osebi pa povem to, da sem tudi jaz z Lano govorila o njej kot o tretji osebi, pa jaz sem tudi bila 'mamica', ko se je učila govoriti, je na začetku tudi ona tako govorila ("bo Lana to naredila"), potem pa se je naučila, da je to JAZ in TI in zdaj se samo jaz še kdaj zmotim in rečem "Lana bo za mamico naredila to pa to", ona pa ne. Ona govori prav. Midva z možem se oba čimbolj trudiva govoriti pogovorno slovenščino, ker sem jaz Primorka on pa gorenjsko-koroški Ljubljančan in bi nama bilo čudno, če bi tolkla enega od najinih dialektov, ki ju drugače uporabljava samo, ko sva močno razburjena ali (to že od študentskih let ni bilo) malo nacejena
.
Še malo gibanja: Aljoša sploh ne zna več obstati na hrbtu - v trenutku je v kravicah. Preoblačim in previjam ga že kar težko. Najraje se obrača v desno, sem ga hotela naučiti še, kako se obrne v levo, pa je razumel še preden sem do konca pokazala. Ampak mu je vseeno bolj všeč v desno. Pa steguje se, da bi prišel do igračk, ko je v kravicah. Brca noge, ker ne ve, da to ni tako kot pri plavanju
.
No, kakorkoli, ura je pozna, grem jaz gret posteljo.