jaz sem obakrat do sedaj povedala kmalu po prvem pregledu, je tako naneslo, da so bili ravno takrat letni delovni razgovori in sem kar na tem razgovoru povedala, da je potem šefica v letni plan dela to zapisala in je bilo še najbolj korektno, ostalim bolj bližnjim sem potem tudi povedala.. letos imam podoben plan, čeprav pa se mi je zamaknil datum prvega pregleda iz 24.4. na 4.5. - ker na prvotni termin nikakor ne morem iz službe, sem klicala G za prestavit in me je doletel še kasnejši datum
..
glede naravnega poroda lahko zase rečem, da je bilo obakrat zelo naravno - prvič se je začelo z blagimi popadki dopoldne, zvečer ob 18h sem se šla pokazat, pa so rekli, da gremo rodit, G mi je predrl mehur in ob 20h sem bila na postelji, o kakšnem britju ali klistiru ni nihče nič govoril, protibolečinskih sredstev nisem želela, pupa pa se je potem rodila ob 21.44, dobila sem dva šiva in sem že naslednji dan brez težav po turško sedela
, pri finišu so mi dvignili naslon postelje, da sem praktično sedela, pa babica je malo pomagala, da sem lažje noge stisnila k sebi.. drugič je bilo malo drugače, ker sem bila že dva dni prej v P zaradi nadzora, ker sem imela inekcije zaradi krčnih žil in so malo cvikali, da se ne bi kaj zasralo pri porodu.. tista dva dni sem vsem možnim težila, da hočem čim prej rodit, ker me je noga res že spravljala ob živce, pa še ves čas sem imela občutek, da mi plodovnica teče, drugi dan se me je potem držurna G "usmilila" in mi dala svečko za mehčanje MV - to je bilo cca ob 11h dopoldne, čez dve uri so se popadki že dodobra okrepili in bi lahko šla rodit, če ne bi čakala, da se moj kreten privleče v P
, prišel je ob 14.30, ko so me potem poslali direkt na mizo, predrli mehur in ob 15h sem rodila - ni bilo potrebne nobene pomoči (sem že obvladala
), nisem vzela nobene protibolečinske, niti šivana nisem bila.. se mi zdi, je bilo obakrat čisto dovolj naravno.. aja - obakrat sem rodila v CE..
računam, da bo tudi v tretje šlo na hitro!!!
svoj status spreminjam iz "anonimne" - upam, da me zdaj ne bo več doletelo kakšno presenečenje, saj je že skoraj 8 tednov za mano
< Sporočilo je popravil krogec -- 13.4.2012 10:23:24 >