Anonimna in ursikaa83 - dobrodošli med nami!
žirafkaa - tudi sebi sem morala spremeniti starost, sva imeli slučajno včeraj obe r.d.?
Vse najboljše!!
Glede poroda - ne bom lagala, zadeva boli.
Ampak! Bolj si prestašena, bolj si v krču, bolj boli. Pomagajte si s pesmico, avtogenim treningom, stiskajte partnerjevo roko (priporočam da prej postrižete nohte, moj je od prvega poroda imel še nekaj dni odtise "lunc" na svoji roki
)... Poslušajte navodila medicinskega osebja, zaprosite za zadeve, ki pomirjajo, naj vas ne bo sram! Jaz npr. ne maram tiste maske s smejalnim plinom, ker sem imela občutek da me duši. Pa so mi potem dali inekcijo v infuzijo, sem bila po porodu zadeta kot mamba... Še posebej po tretjem, ker mi je pomirjevalo prijelo šele po porodu.
Tako da bom zdaj šla teden dni pred rokom kar kampirat pred porodnišnico, da bom pravočasno tam. Aja, pa še nekaj - ne poslušat mamic, ki vas (verjetno) hočejo s svojimi grozljivkami o 12-in-nekaj-urnem porodu prestrašit do amena, da bi izpadle največje mučenice! To vam nič ne pomaga! Ne rečem, nekatere punce imajo res smolo, ni pa kul, da potem strašijo s tem okol še druge! Jeah, sometimes life sucks!
Dojenčki so pa potem ena taka gibljiva žverca, da jih ni panike dojit in oblačit. Izkoristite čas v porodnišnici in sprašujte, spet in spet prosite za prikaz vse nege, previjanja in kopanja, ki jo bodo doma potrebovali vaši otročki! Sestre so tam zato, da vam pomagajo! Ne se bat ponavljajočih prošenj (sam ne težit so onemoglosti), na koncu pa jim v zahvalo le dajte kakšen kofe in čokolado.
Ok, zadost sm zatežila...
Uživajte v brcah!