No, da se še jaz pofočkam. V četrtek, 15. 11., na naš uradni rok, sva v Postojni tudi midva pričakala našo Evo. Težka je 3830g velika pa 54 cm.
Pa na hitro... Popadki so se začeli malo po polnoči. Ob sedmih zjutraj so bili že na tri minute, čeprav znosni in za preživet. Sva vseeno šla v porodnišnico. Ginekolog je ugotovil, da sem odprta tri centimetre in da grem na "stimulacijo". Okrog pol desetih so me dali na posteljo, mi predrli mehur in sprožili popadke. Se opravičujem izrazom, ampak ta je***a stimulacija je za crknt. V manj kot eni uri sem se odprla za dodatnih 5 cm in nisem bila čisto pri sebi. Ko je epiduralna prijela, so bili spet v mejah znosnega in takšni, da sem dejansko slišala, kaj mi babca sploh govori. Posledično sem ostala cela. Najbolje porabljen denar v mojem življenju :) Rodila sem nekaj čez 13. uro. Ekspresno. Umetni popadki delajo čudeže - v minus in plus. Epiduralna jih samo v plus :)
Si pa nikakor ne predstavljam, da bi rodila kje drugje. Odnos, prijaznost, strokovnost in ustrežljivost nad pričakovanji. Sploh pa bom večno hvaležna babici, da se je tako konkretno potrudila in me rešila šivov - mojega v bistvu največjega strahu :)
Če boste le imele možnost, priporočam, da imate svojo sobo. Zasebnost, mir, ni ti treba biti nadpovprečno uvideven (po telefonu govoriš kadarkoli, luč prižgeš brez slabe vesti ponoči, preoblečeš se lahko in urediš kadar želiš, obrok poješ v miru za svojo mizo, poješ lahko otroku, pa te ni sram posluha :), partner je lahko pri tebi dlje...). Toliko je prednosti, ki olajšajo že tako nadležno bivanje v proodnišnici, da se ne da povedat.
V glavnem... Pravkar smo prišli domov in nam je vsem bolj všeč. Hecno je, ko prideš v svoje stanovanje, pa je vse novo. V stilu: ok kam se bom zdaj usedla za podojit itd. :) In jasno, neprecenljiv dodatek je tu. Milsim, da ljubezen kar seka ven skozi naša vrata :D Itak sem se ponovno zaljubila. V hčerko, ki je tak neverjeten sonček in še enkrat v svojo ljubezen, da mi je nekaj tako lepega podaril in soustvaril z mano :D
Punce, res iz srca vam želim vse naj naj - pri porodu, tistim, ki vas to še čaka, tistim, ki ste pa to že dale čez, pa v času, ki je pred nami.
Itak smo neverjetne ane.