IZVIRNO SPOROČILO: posh
Manj se ne morem strinjat s celotnim postom...ampak ok, vsak ima svoje razmišljanje in ni na meni, da prepričujem koga v nasprotno. Samo toliko..

Verjamem da se ne strinjaš in ravno zato sem napisala - če bi bile istega mnenja, ne bi bilo treba. Itak je popolnoma vseeno kaj si mislimo o teh stvareh (oddaljeni, na katere nimamo vpliva - ala Kennedy, multikorporacije), ker spremenile ne bomo nič:
zato se je brez veze sekirat.
Se strinjam pa, da se je treba na marsikaterem področju vsaj malo izobrazit, da lahko potem v življenju sprejemaš tehtne (ne nujno prave) odločitve. Ampak je treba tudi prave vire poiskat, ne kar vsako pisanje na netu. Morda je tu Wikipedija še najbolj nepristranska (ampak... tudi tle so možne zlorabe, itak), če že originalnih znanstvenih člankov o vsaki malenkosti ne moremo brat (in razumet). Ampak vsaka stvar v katero se poglobiš, se izkaže za veliko bolj kompleksno, kot je na prvi pogled... in že raziskovalcem na tistem področju ni jasno, kako se bomo mi kot navadni nevedni smrtniki lahko odločili (npr.
cepljenje)??? Pač zaupamo trenutnemu znanju v stroki... in to je to. Odločamo pa se o stvareh, ki jih razumemo in imamo vpliv nanje.
Npr. ali bomo kupovali osnovna živila (pa naj bojo bio ali ne) ali pa predelana, po možnosti z dodatki... Se mi zdi to že en dovolj velik korak, da se marsičemu (neznanemu, nerazumljivemu, neraziskanemu) izognemo.