podpis pod 2 črtici, kalba in pelin. Ja, seveda nam je tu lepo, obstajajo države, kjer se mora mama prodajat zato,d a otroke samo preživi, kaj šele šola! Ampak tja si ja ne želimo?
Včasih so tudi otroci umirali zaradi ošpic in oslovksega kašlja, ampak to še ne pomeni, da sem za to, da ukinejo cepljenje!
In se strinjam: s takimi ukrepi ne prisiliš večine it na delo prej, ampak prisiliš večino, da ostane doma. Ker ob polnem plačilu vrtca za 2 otroka se ti bo to tudi finančno bolj izplačalo. In potem je država krasno naredila: šolala je ogromno žensk do diplome, zato, da bomo doma - bravo, to bo res dvignilo BDP! Rada imam svoje delo, ampak če bi to pomenilo, da moram da 3 ali 6 mesečnika v jasli pa ni računice! Imam otroke še rajši. Pa ima lubi povprečno plačo (mislim, da čisto povprečje ali pa celo malo manj, zdaj bo vsekakor malo pod). Ampak tega, kar je pelin lepo opisala, tudi jaz ne bi zdržala.
In ne, meni ni sprejemljivo! Ogromno je stvari, ki se jih da spremenit, šparat pri otrocih se mi zdi pa podlo, sploh od vlade, ki se proglaša za naklonjeno družini in tradicionalnim vrednotam blablabla...
Bom pa verjetno dvakrat premislila, če bom še kakšnega otroka imela zaradi vsega kar se trenutno dogaja
v naši zakonodaji, ker če otroka itak nič ne vidiš in niti časa zanj ni, je bolje, da ga nimaš :(
Res je. In če vlada vnaša strah med ljudi, ker lahko karkoli sprejme, bo večina tako reagirala in nataliteta bo seveda padla.
No, zdaj bova pa šle na bolniško
Lilijana, svašta. Sem mela 2 g. in obe sta rekli, da ne dajeta nosečnic kar tako na bolniško (pa nisem hotela it na bolniško, jaz sem šla vedno iz dela v bolnico, dobesedno, kjer so me po nekaj dneh sicer spustili domov, delat pa ne, želela sem vedno delat do konca in dokler nisem šla v bolnico, sem bruhala na službenem wcju..Verjamem pa, da če ne bi bila na bolniški, teh 2 otrok, pri katerih sem bila na bolniški, ne bi imela).