IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Prihodek je tisti, ki je relevanten.
frodica, meni osebno bi ta sistem veliko bolj pasal, ker imava prihodke nizke in nič ne kupujeva na kredit (razen stanovanja, ker to pač ne gre drugače - vsaj pri teh dohodkih;). Samo vseeno če računajo, da imaš veliko hišo, pa je še odplačal nisi ni to isto kot če jo res imaš...
Prihodej je osnova za lastnistvo. Tudi ce podedujes hiso in imas premajhne dohodke, da bi jo vzdrzeval - to je IMO osebni problem oz. problem prihodkov. Ne vidim logiko v tem, da imas veliko hiso, ce nimas ustreznih dohodkov s katerimi bi lahko placal hiso ter se prezivel. Potemtakem ( po moji logiki) ne bi kupoval hiso temvec nekaj, kar ti cenovno ustreza.
Ce si lastnik velike hise si pac lastnik velike hise - odplacana ali ne - uzivas vse ugodnosti velike hise. Kdo pa jamci, da ti starsi ne dajejo vsak mesec za odplacilo kredita ter tako ta kredit oz. hisa nikakor ne vpliva na tvoje prihodke? Zamisli sceno - najames kredit, kupis hiso (zivis pa pri starsih), oddajas hiso in istocasno ti drzava uposteva kredit....
Najbolj me pa moti obcutek, da se spet nepremisljeno lotevajo zadev in da bo spet vec skode kot koristi.