IZVIRNO SPOROČILO: skobcevka
talla ni preveč fajn, moreš jest točno določeno količino (moreš si hrano merit),hrane še solit ali pa dodajat začimb ne smem, pečem jo lahk samo na žlički olja, sladko ne smem jest....skratka imaš veliko dela s tehtanjem živil katastrofa. Drugače pa se počutim vredu,
brca.
Ali ima še katera od vas nosečniško sladkorno?
Meni so jo "odkrili" že v 10. tednu. Na tešče sem imela 5,4, sem pa večerjala palačinke z nutelo

. No, pri nas tud približno niso tako strogi. Ni potrebno tehtat, na pogovoru ti diabetičarka predstavi le splošne smernice zdrave prehrane. Vem, da so punce pisale, da jim ponekod prepovedujejo sadje. Meni je omenila le, naj bolj sladkega sadja pojem manj. Dobila sem merilec, enkrat mesečno pa imam pregled.
Jaz sladkorno uravnavam z dieto, s tem da sem kar se prehranjevanja tiče spremenila le to, da sem zmanjšala količino zaužitih sladkarij. Bele moke, riža... že prej nisem uživala, parv tako sem že prej večinoma uporabljala manj mastne izdelke. So pa moje vrednosti ks najslabše na tešče (pa še to se mi je le enkrat ponovila 5,4), po obrokih pa se meji le redko približam...
Se pa povsem strinjam, da čist preveč komplicirajo s tole sladkorno. Sploh pri tistih, ki le za malenkost presežejo vrednosti...