IZVIRNO SPOROČILO: CAC
Aja, še to me zanima, tiste ki dajete UM- koliko vam pojejo na obrok in na koliko časa jim dajete?
Moja
je od začetka jedla po 60- 90 ml na obrok, včeraj in danes je vmes pojedla 1x tudi 130 ml- drugače pa v povprečju poje 90 ml. Sicer je res bolj drobna, saj se je rodila z 2,8 kg. Trenutno jih ima okrog 5 kg. Ker na škatli piše, koliko bi naj pojedel otrok glede na starost po mesecih- in moja poje dosti manj.
Ji dajem vmes na 2,5- 3 ure, pa mi včasih tudi sploh noče jest.
Je pa vsa ta priprava hrane in prekuhavanje totalna zmeda zdaj za mene, saj tega nisem vajena- kaj čemo, se bom morala vse privadit in najti nek sistem.
Upam, da ko ji bom čez 1 mesec začela dajat počasi ostalo hrano, da bo kaj boljše, ker zgleda, da sicer ni ne vem kakšna jedka. Bo zgleda manekenka
Meni so tudi od vseh teh brig in sekiranja šle vse kile dol, zgleda da sem šla še pod svojo običajno težo, saj so mi moje obleke že malo prevelike
.
jaz našo Pio hranim za Aptamilom in na obrok poje cca 120 ml. enkrat poje vse, drugič pa ne. sva probala dat tud 150 ml pa je blo preveč. sicer na škatli piše, da bi morala pojest še več, ampak sem mi zdi za tko majhen želodček preveč mleka naenkrat. jaz naše ne silim. pač poje kolikor poje, ostalo zlijem stran. jemo pa na tri ure čez dan, ponoči pa ko se zbudi in zajamra.
glede dojenja sem se tud jaz veliko presekirala in prejokala. dojila sem samo 14 dni pa še to sem morala dodajat, ker sem imela premalo mleka. od rojstva naprej spim na trebuhu, prsi nisem imela trdih. se mi je pa Pia nonstop trgala iz prsi dol in jokala in obračala glavo stran in se zvijala. bradavice sem imela vse pogrižene, ker ni znala pravilno zagrabit. potem pa sem si raje začela črpat. iz ene dojke sem si zjutraj načrpala po cca 30 ml, kljub temu da si celo noč nisem nič črpala. ko sm vidla da je tko mal, pa sem raje nehala. mi je tud patronažna svetovala, da bolje da neham, kot da si poškodujem žleze, ker na silo črpam. če ni mleka, ga pač ni. s črpanjem pa sem nehala tko, da sem vsak dan eno črpanje ukinla in na koncu prenehala. problemov nisem imela, tud mastitisa nisem dobila. če dobr.
sem bla pa od začetka glede dojenja čist potrta in žalostna, ker sem bla prepričana, da bom dojila in tud rada bi. zdaj sem se sprijaznila pa še mož mi lahko pri hranjenju pomaga. ampak mi pa gre to prekuhavanje vode in pripravljanje mleka na bruhanje. pa še drago je. tko da, blagor se tistim ki dojite.
tud jaz bom po dopolnjenem 4. mesecu začela dodajat drugo hrano. bomo vidl če bo rada jedla.
glede spanja zaenkrat še nimamo problemov. naša zaspi med 20h in 21h in spi do 2h ali 3h. potem jo nahraniva in zaspi nazaj še do 5h ali do 6h ko jo drugič nahraniva. ob 8h pa je ponavadi že pokonci. sem pa opazila, da sedaj ko zunaj ni vroče, čez dan večkrat zaspi in se ponoči zbudi 2x. ko je blo vroče pa čez dan ni dosti spala in se je ponoči zbudila samo enkrat.
Pia zaspi sama v svoji posteljci. se zaenkrat nič ne joka, samo stoka in se pogovarja sama s sabo. če stoka, ji ponavadi dam dudo in potem z dudo zaspi in jo kasneje ven pljune. je pa res, da je iz posteljce nisem dvigovala več, ko sem jo enkrat vanjo položila. sem pa sedela zraven in se z njo pogovarjala in ji brala pravljice. če je zajokala, sem jo božala po glavici in ji dajala dudo. upam, da tko tud ostane. ko berem kako imate nekatere težave, vam nisem nč fovš.
Arabella1: tvoj lepotec je pa res čupko. naša Pia ma čist mal laskov in čist kratke.
hvala za nasvet glede pasenja kravic. tole z dekico pod prsmi bom definitivno probala. sicer naša rada pase kravice, ampak se začne pritoževat, ker se verjetno zmatra. glavico cel čas drži pokonc.
naša mala smotka zlo rada gleda nazaj "v znak", pa ne vem kako bi ji to preprečla. tolk je firbčna in bi rada vse vidla. tud ko je v naročju, se tko zvija da jo je nemogoče držat. najbolj uživa ko jo v naročju držim obrnjeno na trebušček, da lahko gleda naokrog.
trenutno pa se trudimo, da bi se orbnila iz boka na trebušček. enkrat ji je uspelo, da se je popolnoma sama obrnila, drugače pa ji morš mal pomagat. dekico dam na sredino njine postelje in jo položim na hrbet in jo potem primem za rokico in zelo narahlo potegnem in ji nakažem kaj bi rada od nje. ko se prevali na trebuščka, si zdaj tud rokice že sama naštima naprej.