Pozdravčke,
na hitro...
Jah, tek ''čudežinih'' pripomočkov je kar nekaj - tudi nek medvedek...ampak jaz mislim, da je to bolj namenjeno novorojenčkom, ker imajo zvok maternice in bi se res verjetno

bolj pomiril, zavit v odejici ob takih zvokih, ki jih je navajen 9m kot pa ob pozibavanju v naročju, petju, nekih uspavankah, in vsem rompompomu, ki mu je bil v sek izpostavljen, ko je prijokal na svet....v glavnem, kasneje je to larifari....sicer pa do ene meje OK, ampak glede na to, da je zdej ''zunaj'' je pač dobro, da se čimprej navadi novih zvokov, šumov, glasov...in ne spi samo ob takih šumih maternice, ker je pač tudi zanj čas, da se razvije in ''odraste''...tudi brez tega. Kako bo, ko bo konec dojenja nevem niti jaz...ampak sej tole večerno dojenje ostane najdlje (ko ene rečejo, da so dojile do 1 leta...-to pomeni, da otroka preden je zaspal v smislu cartanja in ne hranjenja)...ampak jaz se tudi ne sekiram...eni nekako sami nehajo s tem, druge dajo po kopanju kakšen kakav za spit ob pravljici in jim je to dovolj tko, da se odvadijo. Bomo vidli kako bo pri naši...nebom delala nobenih načrtov dokler to ni potrebno. Se bo že vse tako obrnilo, da bo prav...če ne bomo pa pol reševali...hehe.
hranjenje: jaz pa gledam na uro, ker naša enostavno ''pozabi'' jest

Jaz je nisem čula že en lep čas jokat, zaradi lakote, ...ko se začne kdaj bunit jo damo v gugalnik, malo pojem in zaspi...tko, da sploh nevem kdaj je blo nazadje, ko je jokala...in se potem pri hranjenju umirila...tko, da imamo čez dan ustaljen urnik (plus minus 30min) je ob 9h, 12h,15h,18h in po kopanju ob 20h....in še to, ker ji jaz dam na 3 ure sama...je pa nebom puščala brez dlje, ker se potem posledično doji več ponoči in meni se zmanjšuje laktacija. Mislim, da bo tak ritem odličen potem pri uvajanju GH, ker bomo lepo začeli pač en obrok (oz. z malco vmes) in bom točno vedla kdaj kaj sledi....no, če bo seveda tko ostalo.
Uvajanje GH: mi bomo kar še počakali do dobrega 4 mesca...čeprav bi ji z dopolnjenim 4m dala za probat kakšno to kašico...to itak ni nadomeščanje obroka in itak se nič ne najejo tako še, a ne. Sicer pa se to da vmes enkrat med podoji, ne? Kot neka malca? Msilim, ne takrat, ko je lakota in tudi ne takoj po dojenju menda? Sicer pa se začne pravo uvajanje GH nekako z malcami med podoji? Običajno po kosilu ali nekako tako so meni razložili?-pač ne prepozno zvečer zaradi morebitne reakcije in prebave same. Joj, to je spet neka nova ZF, sicer pa spet sto ljudi, sto čudi in sto načinov.
moje zize:Ja tko je, tko mala spi ponoči tako, da jo 2x podojim je vse OK, delujejo normalno...sem pa opazla, da če ne pijem ponoči tudi fulll se mi to zjutraj pozna...sem pa tudi začela pit grško seme in se mi zdi boljše kot prejšnji teden, ker sem res čutla 'pomankanje'...Ko je noč taka, da jo dojim na 1h, sem bolj budna, čez dan bolj utrujena in pač rabijo dlje časa, da pridejo k sebi...upam, da bo tega čim manj.
strah pred tujci: Naša je zaenkrat vesela pri komerkoli že je, samo, da je v naročju...nič ne joka pri nobenemu in tudi smeje se vsakemu, ki jo ogovarja in zabava...upam, da tko ostane. Sicer sem pa brala o
separacijski anksioznosti - tam okoli 6m (nekateri okoli 4m) dajo skozi tole obdobje. Značilen je strah v navzočnosti neznanih ljudi in dojenčki nanj različno reagirajo - nekateri z zaskrbljenostjo, drugi z hudim jokom...tko, da lahko vaši malčki gredo čez tole obdoje...ampak mine in je potem spet OK. Več lahko preberete tu:(
http://pefprints.pef.uni-lj.si/394/1/Diplomska_naloga_-_Maja_K..pdf )
Noč