Kaj pri tebi pomeni "dat spat" JozicaH?
Čez dan jo dam na najino posteljo (če slučajno ni že tam od prej in se tam igra), ji umaknem vse igrače razen ene, kakega pliškota, jo zakajlam s povštri, vsaj toliko, da se ne more obrnit na trebuh, malce zagrnem zavese da ni ful svetlo, ni pa tudi ne tema in jo pustim čimbolj v miru. če vem, da je še malo lačna, jo podojim, a mi redkokdaj zaspi na zizi. Pa tud če mi zaspi, se predrami, ko grem stran, a sama zaspi nazaj. Res pa je, da si velikokrat pomaga s palčkom ali dudico. Mah, nekega rituala nimava. Sem ji poskušala, da bi ji brala pravljico prej, pa me je "pregnala", je tečkasto jamrala, stokala, dokler se nisem pobrala ven iz spalnice :) pol je pa zaspala. Sem opazla, da proti jutru,, tisti po spanju spanec lažje zaspi, če mene ni zraven, čeprav je ne gnjavim božam ali karkoli, verjetno je že dovolj, da sem blizu da ne more zaspat.
Zvečer pa pred kopanjem par žličk kašice, kopanje, preoblačenje v pižamico, kašica+mleko na flaški v najini postelji, zatemnjeno, le nočna lučka, ko to poje, jo še malo podojim, se ful pomiri, pa jo prestavim v njeno posteljico, pobožam, lupčkain pustim pri miru, le parkrat jo pridem pogledat, če je vse ok, če slučajno ne pase kravic :)
Vem, totalno neproblematčno, tako da mogoče res nisem pravi naslov za rečevanje težav z uspavanjem.
...aja, pa če se pri tadolgem spancu prebudi, jo tud sam ziza uspava nazaj :) Pa se ne sekiram zarad tega, dokler zna zaspat tud sama.
< Sporočilo je popravil JozicaH -- 24.8.2012 13:12:10 >