uuu, neki škrat mi je poslal pos, preden sem želela
No, skratka filanje z železom mi ne uide zdaj še nadaljnih 6 tednov pravi moj doktor.
CR nusika jaz sem ravno včeraj imela pogovor z mojim dr.in mi je vse lepo razložil glede CR. Naj te potolažim, da sploh ni to nek bav bav, tako kot eni to razlagajo. Je sicer dejansko operacija, ki zahteva svoj čas okrevanja, vendar gre vse kr hitro no. Res je odvisno od ženske do ženske, vendar pri večini je okrevanje hitro. Skratka tako kot je rekla že ena prej v zgornjem posu, rez je nekje 10cm čisto nad sramno kostjo in to dandanes nardijo že tako lepo in prefinjeno, da se potem komaj opazi. Okrevanje je pa v normali tako: prvi teden si itak v bolnici oz.prvih 5dni in takrat je tudi najbolj odločilno ali se kaj vname itd..tam boš itak počivala. Doma pa potem nekje 4 tedne ne smeš dvigovat težjih bremen in se prepogosto sklanjat. Med težja bremena ne spada otrok! Mene je tudi to skrbelo kako bom sedaj jaz doma lahko vse delala, ker sem en deloholik in redoljub na čistočo, pa še dva psa imamo, ki jih vsak dan češem, umivam itd...zdaj bo 3 tedne pač to delal moj dragi. Jaz sem rekla, da se bom te 4 tedne res bolj pazila, ker se obrestuje, da se kaj ne vname itd...je pa tako ,da moja kolegica recimo že tretji dan v bolnici ni vzela več nobene protibolečinske tablete, ker je ni več skoraj nič bolelo, po 14 dneh doma pa je bila že mobilna in je že hodila na sprehode in vse. Ni pretiravala, vendar je rekla, da ni čutila več nič.
Brazgotino si boš lepo mazala in je to to. Kaj se pa tiče čutenja ob slabem vremenu pa je to tak tak. Odvisno kako si nagnjena k temu, to je bolj prepričanje naših babic po moje
Jaz sem bila operirana na pruhu in so mi vsi govorili kako bom čutila bolečino ko bo slabo vreme itd..pa še je nisem nikoli