IZVIRNO SPOROČILO: Mala BB
Pozdrav vsem. Kako je super prebirati tale forum in gledati/spremljati kako postajamo vse aktivnejše pri pripravah. Tudi pri nas se začenjajo vsi mogoči nakupi. Imam pa spet en kup vprašanj za vas in se vam že v naprej iskreno zahvaljujem za odgovore.
- ritem: kako je s tem ritmom zbujanja otročka ponoči? Je to res, da bo približno tako potekalo tudi po porodu? Mene včasih 2x zbudijo njegove brce in nasploh se ritem počasi uravnava
- omega 3: na vseh možnih koncih so mi rekli, da je v zadnjem 3m zelo priporočljivo jemati tudi Omega 3 kapsule. Jemljem že Elevit in magnezij. Kakšne so vaše izkušnje glede tega?
- sprehodi: povsod so priporočljivi sprehodi....zelo rada hodim in mi prav paše, ampak me vseeno zanima kako dolgi naj bi bili ti sprehodi. Včeraj sem kar dve uri uživala, s pavzami seveda, ampak ne vem če ni to vseeno malo preveč. Kako je z vami?
- BH popadki: piše da so povsem nenevarni. Čutim jih že približno pol meseca. Zanima pa me, kako pogosto jih imate, ker sem nekje brala, da prepogosti (nekaj v uri) pa vseeno ni ok in naj gremo do zdravnika. Meni se pogosteje javljajo zvečer, nisem pa nek paničar.
Hvala in uživajte na polno!!!!!
a n kk je fajn?! končno so prišli ti tedni... jst sm že komaj čakala!

sm šla v petek v naš BC kupit podlogo za previjanje, pa niso meli takšne, ki bi jo jst rada. sm si nagledala na njihovi spletni strani od Troll, ker ima samo ta prave dimenzije, pa je pr nas ni. in mi jo bodo naročili. in pol mi jerekla tta prodajalka: "Joj, gospa, vi imate pa same take želje, ko jih pr nas nimamo..." mislim ej... sj nism vedla ka ji nj nazaj rečem in sm se sam nasmejala in šla.
ritem - če gledam po Brinu, ne. Brin je bil ful miren plodek. je brcal, ampak niti približno ne toliko kot ta. se spomnem, da je imela takrat nek svoj ritem - približen - ampak šele potem proti koncu nosečnosti. ga pa ni obdržal tut po rojstvu. hočem tut povedat to, da je bil v trbuhu ful miren, ko se je pa rodil... se je pa to kr končalo

je pa ful dost bedel, v vozičku skoraj nikoli spal, ponoči je bil pa vedno priden. se je sicer zbujal na 3 do 4 ure za zizo, ampak spal je pa ok. tako, da jst ne verjamem v te ritme. pomoje je zelo odvisno kako bo pri vas potekalo življenje po rojstvu. pr nas je blo vedno živahno podnevi, tut zdj bo (še bolj, zaradi Brina

), ponoči je bil pa mir in je najbrž tut zato tako hitro ujel ritem dan-noč.
omega 3 - pri Brinu še tega niso forsirali in omega 3 nism jemala. tut zdj mi G še ni nč rekla, da bi jih nj. vem da obstajajo sirupi in obstajajo kapsule. ampak glede na to, da tega niso pile naše mame, nism jih niti jst jemala 4 leta nazaj... tut zdj ne vem če jih bom. ne bom rekla ne, ampak najbrž pa ne bom. v elevitu omega 3 menda tk ni, ne? mislim, da ne. no... jst ne vidim potrebe. privošči si 1x tedensko ribe pa boš čist zadovoljila potrebe po omega 3.
sprehodi - čimveč tem boljše. jst ful velik hodim. sicer samo nekje 3x tedenkso, ker več ni časa. ampak ko malega peljem na atletiko, imam uro fraj in takrat slabo uro hodim hitro hojo. imamo fajn poti okoli jezera pri nas - so hribčki, je ravno, je makedam, je gozd... fantastično! in hodim s takim tempom, da se prepotim. če se ne, se mi zdi, da ne nardim nič

tako da prehodim v 45minutah nekje 4km. to mi 2x na teden ne uide. enkrat pa potem še greva skupaj z Brinom - mali na kolo jst pa peški in nardima eno turo po kakšni drugi poti. sj vedno ne rata... ampak kadar se le da, pa greva. včeraj smo tut izkoristli in nardili fajn sprehod vsi trije. sm pršla čist mokra domov in sm se počutla odlično! ti kr hodi kolikor ti paše. če čutiš bolečine ali slabost, da ti pač ne odgovarja, pa upočasniš ali pa malo počiješ na kaki klopci. sj nikjer ne piše, da morš divjat

ne vem kaj si kj prej počela... jst sm še noseča pretekla maraton (konc maja) in mi zdj hitra hoja ne dela nobenih težav.
BH popadki - niso nč nevarni, ne. dokler ne bolijo. če začne bolet, treba it do G in povedat. ful se jih da omilit z magnezijem. jst pijem magnex (http://www.lekarnar.com/izdelki/magnex-350-mg-b6-60-tablet). spijem 2 tabletki na dan in nimam nobenih težav. mi otrdi trebuh, ampak samo tu in tam. mogoče 3x na teden... sploh se ne spomnem kdaj mi je nazadnje. skratka - pomaga! zarad tega Mg mam tut fajn prebavo, nikol zaprta. tk da jst priporočam.
upam,da sm ti kj pomagala