IZVIRNO SPOROČILO: nitta
Privat varsvo sem imela v mislih predvsem zato ker se lažje dogovoriš za ure varstva, jst recimo delam 8-9 ur v službi pa nekje 3 ure moram še za vožnjo računat in mi nikakor ne potegne da jo dvignem v 9 urah, tašče pa ne bi rada obremenjevala s tem, še tako bo kdaj treba :( moj pa ima 3 izmene v službi tako da bi bilo kar težko vsake tolko. No saj, nimam pa popolnoma nič proti vrtcu in se popolnoma strinjam s tabo glede tega. Kdaj pa dobimo papirje pri ginekologinji? jst sm bla včeraj in imam sedaj šele 20.11 pregled, je potrebno te papirje nest na socialno seboj? no, ko bo katera kaj izvedela-lepo prosim za vse informacije, sploh to glede očetovskega mi ni jasno, pa kaj pol če ne živiva skupaj (uradno), saj je lahko on vseeno teoretično tistih 14 dni pri nama pa tudi če gre potem nazaj k mami domov :D a mora on to v vezi očetovskega rihtat v službi ali tudi na socialni...
hmm... pa si sigurna, da ti bo kakšna tetka mela cel dan tkle otroka? sam vprašam, nč sarkastičnega. kr je res mal dolga... dobr, če boš mela koga, ki ga poznaš al ti bo res skos na voljo, kr "ne na črno" tega ne moreš pričakovat.
a tk daleč se voziš v službo? ta je pa kr kruta... ni ti fajn. bo kr smotano, ko boš po porodniški mogla spet v službo... se bote kr pogrešali, a
papirje, ki ti jih da G, neseš na CSD in tam zrihtajo. zdj je po novem menda tut tko, da tega starševskega dodatka in otroškega ne morš zrihtat preden se otrok ne rodi. kr more bit gor njegov emšo. ej, kere finte majo to zdj... tko, da dejansko te prisilijo, da takoj ko prideš iz porodnišnice, najprej letiš na CSD rihtat papirologijo.... ma so packi! in pol valda preden oni to sprocesirajo, ko majo zdj tk fjn sistem, dobiš otroškega in prvi dodatek po pol leta...
glede dopusta pa ni panike. on podpiše očetovstvo, dopust pa lahko izkoristi kadarkoli v nekem časovnem obdobju - msilim, da do 1. rojstnega dneva otroka. tk, da ko se bota odločla, da bo on doma, pove v službi, pol se pa tam oni menda s CSDjem dogovorijo, da gre za očetovskega.
< Sporočilo je popravil Inigo -- 18.10.2012 10:08:47 >