IZVIRNO SPOROČILO: Dada81
Pozdravljene punce,.....
Sem v 30.tednu nosečnosti ( jutri nastopim 31. teden ) in ginekologinja mi je rekla, da ima moj otrok malo prevelik trebušček. Tehta cca 1700-1800g. Dala me je v ambulanto za rizične nosečnosti, na pregled. Pravi, da dojenček prehiteva s svojo težo nekje za 1-2 tedna. Je lahko to kaj narobe? Moram pa še povedat to, da hodim tudi v diabetično ambulanto zaradi majhnega odstopanja sladkorja v krvi,nekaj časa sem imela inzulin, zdaj pa se je stvar porihtala in je sladkor tudi brez inzulina ok, povprečenje je bilo 5,3. Malo me je groza vsega tega, saj na našega sončka čakam že 10 let, po vseh neuspelih IVF-ih nam je uspelo po naravni poti,čist nenadoma :)
Hvala vam punce za pomoč.
Pozdrav Darja
čau Darja,
podobno situacijo, samo da z glavico, je imela ena naša januarka. šla je na par preizskav in zdaj čaka še na izvide amniocenteze. tudi njena odstopanja so bila minimalna in sem prepričana, da bo vse najlepšem redu. moraš vedeti, to smo se tudi tukaj že pogovarjale, da vsi UZji nekaj lažejo. nikoli ni nobena meritev 100%. so lahko odstopanja, zaradi katerih potem ginekologi pošiljajo naprej. sj, dobro, da pošljejo naprej - sj jih zato plačujemo in zato jih imamo! ampak hočem ti povedati to, da je velikoooooo možnosti, da so mere čist ok, in da sploh ni nobenega odstopanja. malo površno merjenje, UZ ne more bit tako natančen - čisto vsak G bi ti drugače izmeril. verjemi! zato mam jst 3 PDP

in nimam blage veze kdaj bom rodila

jst mislim, da je teža in trebušček večji zarad sladkorne, če je že sploh kaj. ponavadi so tisti otročki malo večji in malo težji. saj ti bodo povedali v ambulanti. bodi brez skrbi, ker ti ne bo nič koristilo

glavo gor in želim ti, da dobro opraviš.
sporoči kako je bilo. držim pesti za vaju