Ima katera doma aparat za sladoled delat?
Ima, pa ga ne da

. Doma imam aparat, ki sam zmrzuje (dolgoletna želja, potem sva ga šla v It. iskat, ker se ga pri nas še ni dobilo) - ena boljših investicij

, čeprav drag ko žafran za moje pojme (to je 250€), ampak pojedli smo sladoleda gotovo že vsaj 10x toliko, da se je splačalo:). Na morju in pred tem sem imela aparate, ki imajo posodo, ki jo daš v zmrzovalnik, tako da imam izkušnje z obema.
ce hkrati ne zamrzuje, ga je BV imeti.
Ma,
ni glih brezveze - če imaš dovolj prostora v zmrzovalniku, da lahko imaš not ves čas tisto posodo, pa če ne delaš pogosto 2 rund sladoleda otem je ok. Takega imamo na morju (ja, kupila sem enega za na morje, vsak ima svoje veselje, sem rajši bosa na morju, pa si kupim aparat za sladoled namesto poletnih čevljev

- ta je bil poceni).
Primerjava:
-
oba aparata naredita približno enak sladoled (to ni le moje mnenje, to je v vsaki knjigi o sladoledu - lahko mi verjamete na besedo, doma mam vsaj 15 knijg v sladoledu, od včeraj še eno več - hvala lubi!)
- oba naredita sladoled v približno enakem času, mogoče kompresorski majčkeno hitreje, ampak ni bistvene razlike
- električni, ki sam zmrzuje je večji in težji in mora bit na miru na pultu (ne moreš ga vozit s seboj na morje oz. če bi ga že, bi ga moral pustit potem vsaj 1 dan prav obrnjenega na pultu, pri miru - zaradi hladilne tekočine- enako kot pri zmrzovalnikih - ne smeš takoj vključit po prevozu.
- ta, ki ima posodo, ki jo zamrzneš v zmrzovalniku, pa kot rečeno, moraš prej vsaj 24 ur zmrzovat posodo, če hočeš naredit sladoled; tudi ti so seveda različnih kvalitet, se pa tu kvaliteta nanaša predvsem na kvaliteto in debelino nanosa teflona, ki je v posodi za zmrzovanje- to se splača, da je dobro - če je slab, potem se začne luščit ali pa začne posoda puščat (jap, vse to je že sprobano, v mojih rokah je izdahnilo že nekaj sladoledarjev

, samo tale elektriš se še drži - čeprav je bil pa že parkrat na servisu, pa lopatka za mešat je tudi 3... Ampak lubi pravi, da je pač namenjen za gospodinjsko uporabo - ne za take količine kot pri meni:D No, samo da dela:).
+ električnega je predvsem to, da lahko delaš sladoled 1 rundo za drugo, pri unem moraš pa čakat 1 dan, da se posoda spet zamrzne... Pri nas je to zelo pomembno, ker sem kampanijsko bitje in če že najdem čas za to, bom naredila recimo 5 vrst sladoleda, od tega bo vsaj 1 vrsta dvojna količina... Tako da je zame "nujno", da lahko zmrzujem enega za drugim. Če delate 1 vrsto sladoleda na dan, potem to ni tako važno. Ampak pri nas mora bit poleti tako recimo ene 7-8 vrst sladoleda v zmrzovalniku, pozimi vsaj 1-2 vrsti, sem imela pa tudi že okoli 20

Ja, ok, mal sem usekana na sladoled;). Čist mičken.
+ električnega je tudi to, da imaš v zmrzovalniku prostor za sladoled, namesto, da ti ga zaseda tista posoda za sladoled

. Če imaš 92 litrski zmrzovalnik in 5 člansko dužino, je ta plus ogroooomen. pa seveda 20 vrst sladoledov moraš nekam dat...
- električnega je cena in prostornina - res je velik za kuhinjski aparatek,
ampak pri nas plusi prevagajo, ker pri nas sladoled mora vedno bit v zmrzovalniku, sicer se
a.) meni odrola in
b.) lubi pakira kufre, če ni stračatele - to mi je že parkrat povedal

in ker se meni odrola, če bi ostala sama s tremi drelčiči, ne mislim probavat, tako da stračatela je v zmrzovalniku
Sama imam tale model in je pred leti stal 250€ v It.:
http://www.allaboutyou.com/ghi/home/kitchen-appliances/ice-cream-machines/review-of-simac-ii-gelataio-gc5000-ice-cream-machine-43090 PS. eiswurfelmachine ne dela sladoleda, ampak ledene kocke, to ni isto;). Lahko je kje kaka kombinacija, ampak na unem linku je samo ledomat.