pozdravljene, toliko klepetate - pridne, da sem uspela le zadnjo stran prebrat in pa na predzadnji jabolčni štrudel in sedaj sem laaačnaaaa
čestitke vsem za uspešno MO
in dobordošla nova aprilčica
Sara0, moji podatki seprecej razlikujejo od tvojih, kar je normalno, saj sem samam imela morfologijo v 20 tednu, tako lahko primerjaš le s kakšno prbližno tvojih tednov. za moje pojme je čisto ok.
FTA kratica tudi meni ni poznana, jaz jo imam na uz slikci, v materinski ni napisane.
tijati pomen tvojih kratic je: Gv gestacijska verčka/razdalja teme trtica/prečni premer lobanje - predvidevam, da v različnem obdobju nosečnosti merijo drugo vrednst, pri tebi predvidevam je to prečni premer lobanje 4,7 cm
posteljica je spredaj, lahko bi bila le še zadaj, to ni nič takega, pač lega posteljice
vodilni plodov del je pomemben na koncu nosečnosti, če je otrok že obrnjen z glavico dol
femur je pa dolžina stegnenice
meni je tako lepa misel na punčko, da upam, da se ni zmotila, ker sedaj sem se že tako tega privadila, da bi me kar šokirala, če mi reče naslednjič, da bo fant
. no, ponavadi se tam okoli 14 tedna do 16 tedna še lahko zmoti, ker obema š**** ven štrli (lulček ali ščegetavček) oz. tudi kasneje, če plodek skriva spol, če pa se lepo vidi, potem se tam okoli 20 tedna nekako že zelo fino vidi lulčka in se dobro loči ali bo fant ali punca
jaz se na splošno počutim super ok, danes me edino malce matra leva stran glave pri očesu. upam, da ne bo kaka migrena. ima katera težave z njimi? jaz sicer zelo zelo redko (vse skupaj sem jo imela od 18 leta dalje 6-krat, 3-krat v zadnjih dveh letih), tako me še vedno preseneti.
grem počasi v vodoravni položaj, še prej pa neki v usta dat, da bom lepše spala
preberem za nazaj pa drugič
lepo bodite