medicinsko osebje Jaz pa moram reci, da zelo razumem komentar ursike1. Namrec vsaka zenska dozivlja porodno izkusnjo drugace. In tako je medicinsko osebje nekaterim uredu, nekaterim bljak, nekaterim super. Jaz ko sem rodila, sem bila vesela, da je vse zamano. S tem kaksen odnos so imele babice, zdravniki&co do mene se nisem obremenjevala. Ko pa sem zacela razmisljati o drugem otroku, sem pa zacela avtomaticno razmisljati o porodu. Torej kako bom sla se enkrat cez vse to in med najpomembnejsimi stvarmi je bilo, da ne zelim vec biti tretirana na enak nacin, kot sem bila. Da ne bo pomote, nihce ni bil nesramen do mene, ali pa nekorekten. Le, da danes z vsem znanjem, ki sem si ga nakopicila z branjem, poslusanjem predavanj itd. vem, da bi morale iti stvari bistveno drugacne kot so sle. Verjamem, da nam zivljenje (ce se temu prepustimo) vedno ponudi moznost, da se kaj novega naucimo. In vesela, sem da sem sedaj tu, da imam moznost izbire. In trudim se, da bi vse tisto, kar me je motilo pri prvem porodu sedaj spremenila. Ko sem jaz spoznala zakaj se je moj prvi porod odvijal kot se je, sem bila zelo jezna na medicinsko osebje. V koncni fazi sem se prepustila oz. popolnoma zaupala njihovim odlocitvam. Moj moz je bil tako prevzet od vsega dogajanja, da enostavno ni bil sposoben razmisljat. Kar je neverjetno saj v tudi priblizno ni tak, je iniciativen in kriticen, ampak v casu mojega poroda lahko recem, da je popolnoma odpovedal. Tako, nisva nikoli podvomila o odlocitvah, nikoli nisva vprasala zakaj je pa to uredu, a obstaja se kaksna druga pot. Danes se zavedam, da ni nic narobe ce vprasas in pomembno je, da dobis dober odgovor, da imas moznost izbire, odlocitve.
Tudi moj sin je imel velik kefalohematom (oteklina na glavici), razlog sem prepricana, da isti kot pri ursiki in prepricana sem, da ni bilo tega treba. Tako, da vsaka bo tu po porodu imela razlicno izkusnjo in zelo pomembno se mi zdi, da izkusnjo drug druge razumemo in spostujemo. In verjamem, da je urski1 trenutno zelo tezko, zato popolnoma razumem njeno jezo. Urska1 drzi se, enako tudi tvoj borec s prelepim imenom, ime je zelo vsecno, tako lepo slovensko!