13.09.2012, 15:32

1701
Kokosh podpis...
ko sem prebrala , da je mali hodil v katoliški vrtec, pa si ti kljub temu nabita z negativizmom glede vere, sem še bolj prepričana, da je bolje, da ga ne daste k verouku...otroka bo lahko pri verouku imel čez super katehet ali duhovnik, pa to ne bo dovolj, ker je problem v tebi...
Tudi jaz sem mnenja, da le iščeš komentarje, ki bi ti potolažili slabo vest, ker se tebi v bistvu ne da v cerkev... ne rabiš nikakršne potrditve, saj je odločitev na vaju s partnerjem...odločitve o tem ali bi hodil k verouku se ne prepušča 6- letnemu otroku...to delajo le starši, ki sami niso preveč navdušeni nad tem in se potem lahko zgovorijo na otroka, češ da ni maral jiti...V družini , kjer otrok raste ob veri od kar je prikukal na svet, se te zadeve ne sprašujejo, temveč je to nekaj samoumevnega...tako kot pride čas za osnovno šolo, tako pride čas tudi za verouk...in tako kot večina normalno odraščajočih otrok komaj čaka da gre v prvi razred, tako je v vernih družinah z veroukom...ni spraševanja in cincanja...
Osebno spoštujem vsakega človeka, ki je zvest svojim načelom in ki stoji za svojimi prepričanji...to nekakšen kvazi vernik, ki išče izgovore zakaj mu vera, cerkev in maša smrdijo, zagotovo ni...
< Sporočilo je popravil pelin -- 13.9.2012 15:33:48 >

13.09.2012, 19:15

3570
Popolnoma se strinjam s tabo!
Meni se čedalje bolj zdi da vera in cerkev nimata več kaj dosti skupnega, saj je slednja postala zgolj le še ena ustanova, ki živi več al manj na račun naivnih /ne vseh/ ljudi, išče način kako čim več nagrabiti, na čim lažji način dobiti,.vsako stvar ti zaračunati,....
Lahko je pridigat in pozivat ljudi k strpnosti, dobrodelnosti, poslušnosti, ponižnosti,...sam pa z redkimi izjemami seveda, delati popolnoma drugače..razni zvoni, tv, vmešavanje v politično sfero,...so samo dokaz, da je njihovo licemerje neskončno,..pa še bi lahko naštevala ...
in te, ki tako rade povdarjate, da pa pirhe vseeno barvamo, tud če nismo verne: ne verjamem-o inštituciji cerkve verjamem pa v neko višjo silo, ki je lahko Bog, pozitivna energija,...ki vse to "vodi", in ja vsi praznujemo vse praznike neglede a so partizanski, cerkveni, državni, muslimanski,..če je navada, priložnost ali pa nam je tako "ukazano"!
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!