Dobro jutro,
za nami je prva noč doma. Juhuhu, pa saj ne morem verjeti. sem spala 3x2h, drugače pa sva bila na joški cel cajt vmes:)
No pa po vrsti...
Porodna zgodba:
V petek sem imela kontrolo pri gin. Ctg ni nič pokazal, gin me ni nič pogledala. In zmenila sem se da pridem na ponovni pregled 3.6. Potem sem šla nazaj dam. Laro je čuvala mami in smao se še kar hecali, da je najbolje da prespi kar pri nas, če se kaj začne dogajati ponoči
. Ko je prišel mož ob 16h sva šla še na sprehod za urco, vmes nme je ene 4x malo od popka navzdol zavilo za 15 sek. in to je blo vse. Do večera še vse ok, samo nisem mogla ležat, sem kar nekaj delala. Ma pri meni je problem, ker imam visok prag bolečine, prvič pa so mi sprožili porod, tako da nisem vedela kaki so moji popadki. ob 10h sva šla spat, jst čisto zbrihtana. Sva še film dala gor in frice pokala. Pol je pa meni kar naenkrat jasnbo ratalo, da tole špikanje od popka dol nekam hitro se ponavlja. Sva malo bolj začela gledat so bli na 7, 8, 6 minut po 15 sek. eh sva rekla to ni to, pejmo spat. Če se ne umiri pa greva ob 24h na kafe v lj. OB 24H je blo zbadanje blago a na 5 min.
EH, kaj sva rekla greva v lj na kafe, spat ne morva, varstvo mava. OB 1H sem bila na sprejemu. Me pogleda in reče, rodit, 5 cm odpta. Jst pa AJA.
V PRIPRAVI pred porodno mi dajo klistir in nič, hodim po hodniku, se rem tuširat. VIDIM MOJGA v sobi in rečem, da naj malo gleda na uro. Popaadki na 2min. Sem hodila po hodniku in ko me je zavilo sem migala z boki. Bolečina nič pretirana, znosno. Ni pa bilo žive duše. No ob 2h koončno pride ena mimo in reče, da naj se grem tuširat. Jst pa lejte, mam popadke na 2 min, če je to to, bi šla raje v porodno, sem se že vmes 2x tuširala.
Porodna: Pride takoj zdravnica in reče, da če mi je plodovnica že odtekla. In, da če sem za bi jo predrla. Ja, samo najprej naj me babica pogleda. Babica ena starejša uleti, napizdi zdravnico, da me je ravno dobila, da bo že povedala ko me pregleda in to je to. Prinesla kozarec vode in smejalni plin in dala ctg. POtem pa nič, jst pol ure čakam, nobnga nikjer. Sem malo dihala, sam klinc pol je moj poklical sestro, da bi ustala. Je rekla naj kar ustane če mi paše, pogledal pa me ni še nihče. No pol sem stala kako uro, je blo znosno, šla 2x na wc pa nazaj. Pol pa sem ugotovila, mater tole je na minuto a nič iz križa. Pa nobenga blizu že skori 2h. Meni je jasnbo ratal, da zavlačujejo s porodom, da bi rodila šele zj. Moj znori, da a lahko jo pride ena pogledat, 2h skori v porodni pa nič, isto kot bi doma rojevala. Pride ena drga babica, prosim za kahlo, ker sem stala reče pa pejte do wc ja če že stojite pol pa pogleava kok ste odprta. med popadkom grem ene 20 metrov do wc-ja, ko je mene dol pritisnilo in sem samo predihala, je meni jasno ratal, da če ne pridem nazaj do postelje bom rodila v dveh potiskih na wc ju.
Moj začne vpiti, sestra samo gleda na hodniku. Hitro pridem do postelje, zdravnica je bla že tm. Se uležem in reče, gospa pa vi boste rodila. Jst pa ooooo, madona, a res. PAa to vam govorim zadnje 2h, pa ni nobenega tuki-. Potem dr pogleda, pa sej nimate nič pripravljeno za porod, jst pa popadek za iztis. IN ONI meni naj zadržujem, ja ja, klinc vas gleda.
2x pritisnem, poči plodovniv ovoj, glavca je bila vzunaj in še 1x in to je blo to. Sem samo rekla, a je vse ok, a sem kaj raztrgana. Pa vsi so samo gledali kako sem lahko tako hitro rodila. Sem samo rekla lejte tole je blo čist u klincu. Dobro, vse je ok, če bi pa tamali padu ven na hodniku si pa ne predastavljam..v ****u odnos res.....
No sam, da je vse ok se izšlo. Mali se je napil plodovne vode, drugače pa frajer.. Jst tudi ne morem verjeti, nič strgana, nič šivana. PRAKTIČNO LAHKO REČEM, DA SEM SAMA RODILA V PORODNIŠNICI. res za pop....., kaj ne doživiš...
EVO TOK z moje strani, grem ležat dokler mladina spi. pa držim pesti da rodite. Posebej tebi Ursonok.