Dobro jutro!
Mi prišli domov ob 1h ponoči, po petnajstih urah potovanja (avto-letalo-avto)
Sem čisto podrta. Sem danes že kozarec razbila. A baje to prinaša srečo
.
Denar/zaposlitev/porodniške
Grozne stvari se vam dogajajo.
Svetovati vam nimam kaj, ker sem na tem področju totalni zelenec. Jaz sem itak na psu - delam preko avtorskih pogodb, porodniške naj bi dobila 190eur, pa je (pri Abelčku) nisem (ker so trdili, da so mi jo Poljaki izplačali). Sem sicer dokazovala, da nisem tam dobila niti ficka, pa še zdaj, po devetih mesecih, ni nobenega odgovora. Kradljivci!
Pokojnina oziroma delovna doma mi itak ne teče, zavarovana sem preko moža. Kako bom na stara leta, ne vem, ampak tudi če bi plačevala pokojnino, ne bi bila mirna, ker sumim, da od tega ne bo nič. Kot večina današnjih "humanistov" računam na to, da bom do zadnjega diha intelektualno aktivna in opravilno sposobna. Penzije se itak ne veselim, ker imam rada svoje delo
Je bil pa tale obisk Slovenije glede tega ena prava muka. Povsod samo jamranje, znanci ostajajo brez služb, brez štipendij, brez honorarjev. Ker firme, faksi, založbe itd. nimajo denarja. Tudi razpisa JAK za naslednja tri leta še ni, pa bi že zdavnaj moral biti. Ker je pač vse vezano na proračun, temu pa grozi referendum itd itd. Tako da nimam pojma, kako bo z mojim prevajalskim delom naslednja tri leta.
Nekaj bo morali biti, ampak koliko ...
Še vedno močno upam, da bomo dobili grant na Poljskem, tako bi bila vsaj delno neodvisna od Slovenije. Ta država je namreč res v popolnem dreku.
Sonce987
če mali nima vročine (in praviš, da že 2 dni), bi ga jaz dala v vrtec. Bodo tudi oni lahko opazovali, kako se bo obnašal, povedali, kaj si mislijo. Ker sitnoba je čisto lahko zaradi trojkic in bo še trajala. In ne moreš imeti otroka doma samo zato, ker je slabe volje. No, razen če nimaš dela in ti je dolgčas in bi ga sama rada imela doma. Potem ni problema. Pri nas imamo tudi problem s tečnobo pri zobeh, in je vse skupaj toliko bolj kočljivo, ker je Abel drugače strašno dobre volje, ves čas se smeji itd. In potem nas kličejo iz vrtca, da je otrok slabe volje. Ja kaj naj jaz zdaj? Počakajte par dni, da naval zoborasti mine, pa bo bolje. Verjamem pa, da se tudi njim ne da ukvarjati s tečnobami, sploh če tega niso vajeni.
Velikost dojenčka
je definitivno odvisna tudi od tega, kaj mamica je v N. Moja taprva je imela 3950gr in jaz sem v N pojedla o-g-r-o-m-n-o sladkarije, peciva, mlečnih izdelkov (kar je pri meni pomenilo pol kile sira na dan
) ... Pri Abelu nisem več jedla ne sladkorja ne mleka in mlečnih zadev, večinoma sem jedla zelenjavo, sadje, stročnice, ribe, pa je imel mali 3360gr. Zdaj je pa večji, kot je bila Agata v tej starosti.
Zaradi tega ne razumem žensk, ki pravijo, ah, nosečnost je čas, ko si lahko privoščiš vse, tudi če se zredim z 25kg, saj bom potem vozičkala in bom shujšala. To enostavno ni res. Preveliki otroci vedno pomenijo možnost dodatnih zapletov med porodom.
Da ne bo pomote - tudi jaz še vedno v marsičem pretiravam, jem veliko suhega sadja, ki je sladko itd itd. Idealov ni. Ampak izogibat se je treba pravemu junk-foodu (kupljene sladice, sladkor v vseh oblikah, bel kruh, slaba maščoba itd.). To je tisto, kar po nepotrebnem "redi" otroka.
Majcica,
držim pesi, da AC mine hitro in brez zapletov!
Nič, zdaj se bo treba lotiti tekočih stvari - najprej birokracija
. Potem zajtrk, bazen, potem pa končno delo!
Bodite v cvetju!