IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
Odvisno kakšen telefon je na pumpi za 40 EUR. Sodobni pameten telefon sigurno ne. In če uporabljaš telefon le za govor in SMS, se zagotovo najde zate zelo ugoden paket pri vseh treh oziroma štirih ponudnikih brez vezave. Nateg bi bil, če bi ti ponujal sodoben pameten telefon, dobila bi pa tega s pumpe.
O ja...seveda se najde paket....in ravno ti paketi so zavajanje.....ker če bi mobitel želel zgolj ponuditi kupcu drag telefon z odplačevanjem recimo 24 mesecev, bi to lahko storil drugače....ne pa tako, da ima 20 paketov, ki jih kadarkoli spreminja....
Recimo, da dam konkretno......leta 2010, je bil največji mobitelov nateg.....povezani 33 se je recimo spremenil v Opti povezani, naročnina se je podražila za 2 EUR, prenos neporabljenih zakupljenih količin v naslednji mesec ni bil več mogoč in prenos podatkov se je zmanjšal iz 1000MB na 100MB, bila je sicer možnost dokupa prenosa podatkov, kar pa bi spet dodatno podražilo naročnino za dodatnih 5 EUR....in torej, ko sem jaz podpisovala pogodbo oz. aneks k pogodbi, sem podpisala za 33, potem se mi je pa čudežno naročnina dvignila na 35 EUR oz. na 40 EUR.....
Pa tega v pogodbi ni bilo.....je pa to Mobitel lahko storil, ker ima to zapisano v Splošnih pogojih uporabe Mobitela....
In povsem ista zadeva je s tvojim zavarovanjem......ponujajo ti eno, čez noč pa spremenijo svoje pogoje, ker imajo pač to tam nekje zapisano in ti s podpisom podpišeš, da si prebral in se strinjal z vsakim k.urč.evim členom pogodbe ter nekih splošnih pogojev, ki so zapisani bog ve kje......
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
Mobilna telefonija je ratala pri nas izredno poceni, sam kaj čmo, vi bi telefoniral zastonj.
Daj nehaj Kalbo....in naš največji operater vseh komunikacij je tik pred propadom, ker je tako zastonj

.....mobilna telefonija ni zastonj....in to dobro veš.....ker ne gre samo za telefonijo......
Sicer pa tudi pri zavarovanju lahko vsakdo izbere ugoden paket zase (tako kot pri mobilni telefoniji).....malo morje zavarovanj obstaja.....