Pozdravljene punce!
Sem nova na tem forumu, vendar sem že pred meseci spremljala forume v zvezi z zanositvijo in si želela biti del "teama", ki se pogovarja o težavah, upanjih itd. Sedaj sem našla vas in upam, da sem "naletela" na pravi forum.
Z možem se že skoraj dve leti trudiva za dojenčka, ki ga ni in ni.
Pri dr. Zornu sem bila na UZ maternice (vse ok), HSG (vse ok), tri mesece sem sedaj med poletjem jemala klomifene (po enega od 5-9 dne ciklusa). Moj mož je tudi bil na spremiogramu in plavalčki niso ravno najboljši, vendar je dr. Zorn rekel, da niso niti slabi in da se s takimi da zanositi. Ko sem bila po HSG-ju na pogovoru pri dr. Zornu, mi je ta dal napotnico za laparoskopijo, s katero pa odlašam, ker mi ravno ne diši ta operacija, saj sem pred dvemi leti že imela konizacijo in ni mi za imet ponovno te posege "tam dol". Seveda bom šla, če se izkaže, da po drugi poti ne gre. Sama pa tudi čutim ovulacijo in menstruacija je redna. Tako da sem se odločila sama za to drugo pot (IUI) in jo predlagala svojemu osebnemu ginekologu, s katero se je strinjal in mi dal napotnico za Izolo in tudi sam rekel, da se mu zdi ta pot boljša, kakor pa že sedaj invazivni poseg, kot je laparoskopija. Odločila sem se, da bom nekajkrat poskusila z IUI in šele potem šla na laparoskopijo. Ampak še bolj sem se pa odločila to, da bo IUI že v prvo uspel.
Inseminacijo bom imela enkrat v naslednjem tednu, najverjetneje 23.11.2012. V torek, 20.11.2012 imam prvi UZ. Aja, sedaj spet jemljem klomifen, in to po dve tableti na dan. Pred IUI dobim še stop inekcijo.
Zanima me ali je katera med vami zanosila po tolikem času truda s pomočjo IUI.
In seveda držim pesti za vse vas, ki čakate na
ali pa na postopke. Sem vaša nova navijačica in hkrati čakajoča na postopek.