poznam celo mamico, ki je prvo noč po cr imela celo noč otroka pri sebi, hčerka ji je spala celo noč na prsih in trebuhu ... nabita hormonov, čustev ... ne poznam nobene po naravnem porodu ki bi z nami delila podobno izkušnjo.
Jaz sem po naravnih porodih (vseh treh) imela tamale celo noč ob sebi in so se dojili in crkljali. Je pa to normalno pri naravnem porodu, ker tam imaš otroka itak zraven, ker ne rabiš toliko okrevanja.
mateyka, sama sem z Ronjo sicer takoj čutila to vez, vendar je pa res, da je bila ona zelooo dolgo veliko bolj name prisesana (tudi dobesedno) kot sestrica in bratec, ki ju niso pohopsali na IE za 2 dni. ne morem rečt, koliko je bilo to od njenega karakterja, koliko pa od te izkušnje, vendar po moje nekaj vseeno doprinese. Dokazat na enem primeru ne morem. Meni se je trgalo brez nje in sem čutila pri njej verjetno najbolj močno povezanost od prve sekunde (oz. od trenutka, ko sem pobožala njeno glavico, ki še niti zunaj ni bila takrat

), ampak njej se je pa poznalo...
Kar se vezi tiče, je to zelo individualno: prijateljica je rekla, da pri prvi hčerki to ni bila ljubezen na prvi pogled - mi je bilo ful simpatično, kako se je izrazila, da je rabila kar ena 2 meseca, da se je ta povezava vzpostavila. Pa ni imela cr. Nekatere s cr so takoj doživele to kemijo. Odvisno. Je pa statistika, da se ta začasno malo motena povezava večkrat pojavi pri cr kot pri naravnem porodu. Ne zgodi se vsem, samo je večja verjetnost, da se ti. To je samo subjektiven občutek, ki ga mame navajajo, niso to neke konkretne težave, ki bi zahtevale zdravniško pomoč. Je pa seveda najbolj fajn, če si takoj vzhičen nad unim malim detetom, veliko lažje tako prenašaš vse njegove zahteve
Da nisi ti tud fasala kakšnih hormonov?
Mateyka, ti držim pesti, da si
Tudi glede na moje poškodbe ledvene hrbtenice, tako da, jaz se že zdaj psihično pripravljam, da bom pač rodila s CR. Vendar ne bom obupala do konca. Kaj pa veš, mogoče bo šlo pa po naravni poti.
če si boš želela naravno, ti bojo v LJ. pustili. Sama sem imela zlomljeno stenjenico v kolku, čisto not v sklepu, tam, kjer se vse res razštela

, ampak če ti je kaj v uteho, nisem imela nobenih posebnih težav zato. Po prvem porodu sem se sicer nekaj časa res počutila kot barbika, ki so ji noge dol potrgali, pa nazaj na približno vstvli, ampak se je v roku nekaj tednov to zrihtalo. Je bila malo razlika med zdravo in operirano nogo, ampak sta se obe lepo zrihtali nazaj:).
Sama sem si zelo želela naravnih porodov, sem bila pa pripravljena na urgentne cr, ker sem imela pač malo večjo možnost, da se kaj zakomplicira. Važno je, da sta mama in otrok ok, se strinjam. če pa lahko zbiram, vseeno rajši naravno.
Na splošno je okrevanje po cr težje kot po naravnem porodu, ona bo vseeno druič rodila in bolj jo bojo pazili, verjetno veliko prej prerezali, zaradi prejšnjega poroda. Tako da ima vseeno lepe možnosti, da bi bilo vse čisto super. Sama nimam te izkušnje, imam pa mami, ki jih je imela - tudi fejst raztrgana in prerezana pri prvi, pa pri meni čisto nič. In še dve prijateljici, ki sta bili prvič tudi bogi, pa je šlo drugič naravno vse super. Hočem rečt, da ni nujno, da bi bilo drugič tudi tako hudo, kolika je verjetnost, bojo povedali zdravniki, odločila se bo pa verjetno sama. če je ni strah in če si tega želi, ima po moje zelo dobre šanse, da se tkivo lepo odzove, ker je ipak že drugič...