Pozdravljene. Po mojih izračunih naj bi bil moj PDP 23.-25.9. V prejšnji nosečnosti sem bila pri julijkah 2012, ampak sem na koncu tri tedne prezgodaj rodila in tako da sem končala kot junijka 2012.
Ja
je star komaj 7mesecev
. V prvo sem zanosila s pomočjo Clomifena (policistični jajčniki so bili vzrok) in sicer v tretjem ciklusu jemanja. Ko mi je avgusta lani ginekolig z UZjem preverjal ali mi ni mogoče not ostal del posteljice (krvavela sem še 7 tednov po porodu), je bilmed drugim njegov komentar tudi "...aha, pa policistični jajčniki..." No, semsi mislila, pa bom spet morala na kliniko za neplodnost, čebom hotela še enega
. Tako sva z možem brez zaščite izpolnjevala zakonske obveznosti
. Januarja mi je
zaostajala tri dni in sem delala tesi. Bil je negativen. In ko sem delala ponovni test 1.2. je bil pozitiven. To je bilo kot strela z jasnega. Sploh se še nisem odločila ali bi še enega ali ne, ko se je narava odločila namesto mene. Tako bom, če bo vse uredu, septembra drugič mamica.
Slabosti ni bilo niti v prvi nosečnosti, niti je ni sedaj. Malo me boli v križu ampak to sem pripisovala
, ki je sedaj težak 9kg. Če bo vse tako kot v prvo, mi tudi pritisk ne bo delal problemov (za hipertenzijo se zdravim že večč kot 10 let), niti sladkorna (v rodu), niti prebava (se mi je izboljšala), zredila pa sem se za 12 kg, od teh mi je ostalo 6 (mali je bil ob porodu težak 2,3 kg), naknadno sem do danes pridobila še 3, po lastni krivdi (jah decemberske dobrote
). Amniocentezo sem v prvi nosečnosti opravila, saj sem po nuhajni in trojnem hormonskem testu imela možnost za downov sindrom
1:266. Tokrat bi šla raje na test (ne vem točno naziva) nekih resic???, ki ga opravijo prej, saj se amniocenteza opravlja v 17.tednu potem pa čakaš izvide in si že v 21.tednu, ko je ponavadi že prepozno za splav in ti dajo umetne popadke, če se želiš znebiti mogočega okvarjenega ploda
.
22.2. imam ginekološki pregled, na katerega sem se morala prijaviti zaradi poporodnega pregleda (če so šle stvari nazaj na svoje mesto
). Me je kar strah, kaj mi bo rekel, ker mi je svetoval naj z drugo nosečnostjo počakam vsaj do marca, da se telo malo stabilizira
. Bom sledila forumu in občasno komentirala. Se mi zdite uredu punce (pri julijkah sem z eno prišla malo v konflikt, ker je bila to njena 2.nosečnost in je pametovala okol in okol in kritizirala starejše nosečke, da smo panične
).
Aja še moji podatki : 40/Kr/2
/1
/PDP pa sporočim, ko ga določi ginekolog
prijetno nosečnost vam želim, sebi pa " da bi bilo vsaj tako kot v prvo"