IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Pa še eno vprašanje.
A je sploh možno iti z nekom narazen samo na podlagi dvomov? Jaz si tega enostavno ne znam predstavljati. A je katera to že naredila? A lahko potem živiš naprej brez da dvomiš oziroma se vprašaš, kaj pa če ni nič bilo? Kaj pa če se res ni nič konkretnega zgodilo.
Vprasanje - ali je mozno iti z nekom na razen zgolj na podlagi dvomov o prevari - je precej zanimivo. Predvideva namreč, da je zgolj dokazana nezvestoba lahko tehten in opravicljiv vzrok, da gres z nekom narazen. Vzrokov je pa veliko, veliko vec kot zgolj nezvestoba.
V koncni fazi niti ne rabis vzroka ali opravicila, da gres z nekom narazen. Je tvoja osebna, povsem individualna odlocitev in za njo ne potrebujes opravicila, vzroka, dokaza... in nikakor ne dovoli, da se bo nekdo igral sodnika ali imas vzrok, da gres iz zveze ali ne. ne gre se zgolj o dejanjih, temvec o cutenjih in custvih. Imas pravico cutiti, da ta veza tebi ne nudi tisto kar si zelis in potrebujes.
Ne me narobe razumeti. Ne delam si utvar, samo kaj ko pa on prizna ne, dobila ga nisem. Torej "podlago" imam, kaj pa "dokazi"?
Oprosti, da bom direktna vendar - imas ti nasploh tezave s samozavestjo ali zgolj v tej situaciji? Sploh ne potrebujes dokazova. Ti moras nekomu nekaj dokazovati, da bi opravicila, da se slabo pocutis v zvezi?
A obstaja razplet "Mislila sem, da me vara in odšla brez da bi kdarkoli izvedela resnico?
Obstaja razplet: "Nisem se pocutila dobro v zvezi, razjedali so me dvomi in sumi za katere si ni potrudil (kljub mojim zeljam), da bi jih racionalno razresili, ni hotel ugoditi moji potrebi po odkritosti in neskrivanju, pa sem odšla, ker s taksnim odnosom nisem bila zadovoljna."
Iskanje dokaza je izgovor. Zadnja moznost, ko se prepricujes, da pa ja ni res, da me vara, saj ne morem dokazati. Istocasno pa ta "dokaz" oz. "priznanje" pravzaprav nimata nic z njim, temvec zgolj s tvojo potrebo po potrditvi, ker tezko sprejemas, da se dogaja to kar se dogaja. Dokler bos iskala dokaze (v resnici pa izgovore) ne bos pripravljena oditi.
Zavedaj se pa, da se odlocimo za zvezo zaradi ljubezni, navezanosti, umirjenosti in drugih lepih custev, ki se porajajo , ko si skupaj z nekom. Ko ta custva izguinejo in jih nadomestijo bolj negativna - dvomi, nelagodje, nezaupanje... ni podlage za zvezo. Ostane (vecinoma) zgolj navada, rutina, obeznost, ekonomicnost... vendar to vec niso custva temvec racunica. Tedaj se pa postavi vprasanje, ce je temelj in podlaga za zvezo izginil (pozitivnih custev ni), ali je zveza se smiselna. Temelj za odhod iz zveze so in morajo biti tvoja custva in ne nobeni dokazi.
Dejstvo pa je, da bos "usodne" korake naredila le takrat, ko bos na to pripravljena. In ta tema je IMO del teh priprav.
< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 7.1.2013 9:55:38 >