IZVIRNO SPOROČILO: liliana
IZVIRNO SPOROČILO: pelin
O, konc heca...Lili je prišla, ki kot ponavadi kuka na zemeljsko situacijo iz ene čisto posebne lukne tam spodaj....Ja, čist prav imaš...Cankarjanska mati je moj idol...od nekdaj sem si želela bit takšna.....ja in mučeniška vloga je moje poslanstvo...zakaj pa misliš, da se vedno znova in znova trudim razumeti tvoj "napreden" pogled na vse možne situacije tule gor
Ja....pravico do splava lahko ženska ima.....pravice do načina poroda pa ne......ne razumem tega ravno najbolj, verjamem pa, da mi boš ti to podrobno razložila, ti, ki gledaš z objektivne luknje, zakaj ena pravica da, druga pa ne.......v enem in drugem primeru namreč gre za otroka......ne zgolj za mater......
Pa tiste, ko toliko nakladate o tem, da je pomemben samo otrok ... pol pa skačete s porodnimi načrti okrog dohtarjev, in ti porodni načrti se seveda ne vrtijo okrog otroka, temveč okrog vas samih.
Drugače pa tudi jaz ne poznam nobenega otroka, ki bi imel posledice zaradi cr, poznam pa nekaj posledic naravnega poroda, tudi zelo zelo hudo obliko CP. Žal
Na tole cankarjansko mater ste me pa spomnili

Ja, to je še vedno zasidrano pri nas, poglej me, rodila sem popolnoma naravno (če pač tako lahko rečeš medikaliziranemu porodu v porodnišnici), žrtvovala sem se za svojega otroka (pa se tako zelo sploh ne bi bilo treba, ampak okej no), tudi izjave v stilu, da zdaj sem pa ženska, ker sem to dala skozi, mi niso tuje ... hja, tega je pri nas res ogromno.
Ja, milijarde žensk pred nami so rojevale tako ... pa kaj, a moram jaz tudi? So te milijarde žensk tudi marsikaj drugega skozi dale, pa jih nimam glih želje posnemat ne v tem ne v čem drugem. Zakaj ne bi smela imet pravice rodit, kot jaz hočem? Ker si ti, pa ti, pa ona naravno, pa pol moram jaz tudi?!
Težave z navezanostjo na otroka po cr ... ja, so verjetno res odvisne od tega v glavi ...
Jaz ne prvič ne drugič nisem imela problemov s tem. Ljubim ju od prvega trenutka.
In pol mi kakšna naklada, kaj sem zamudila, ker nisem rodila naravno, ker nisem doživela tega prvega oh in sploh trenutka s svojim otrokom ipd. Potem pa včasih ta ista mamica pride domov iz P, da otrokakar takoj v svojo sobo spat ali pa se vsaj zelo striktno brani tega, da bi otrok spal ob njej - kar je, mimogrede, tudi zelo NARAVNO ... to pa se meni zdi absurd ...