mala zirafa - Ali si potem odkrila, kje se da kupiti ricinusovo olje za uživanje? Po 4. novembru si ga bom namreč zagotovo privoščila
. Prej ne upam forsirat narave, toda po roku pa mislim, da ne bo panike. Baje res zelo pomaga in zato je vredno poskusiti.
marelcaspelca - Ko Lili začne brcati, ko ležim na boku, se tudi meni zdi, da mi bo kar čez trebuh ven pogledala, saj ima že tako močne brce, pa začela se je odrivati, da imam včasih občutek, da bo kar nekam pobegnila
. Včasih se celo ustrašim, če jo kaj muči, ko tako noro divja
. Nisem nikjer zasledila, kaj pomeni, če je otroček tako zelo živahen, povsod pišejo samo o tem, da moraš paziti, če je preveč miren.
tintin - Jaz sem tudi 0, mož pa A, samo da sem jaz poleg tega še Rh negativna. Baje so otroci zlatenični takrat, če ima otrok drugačno kri kot mama. Tako je bilo pri moji prvi hčerki, je A pozitivna po očetu in je res bila zlatenična. To pomeni, da če bo sedaj Lili imela kri po meni, 0 negativno, pa ni nujno, da bo zlatenična. Upam, da ne, ker to res podaljša čas v porodnišnici, saj se zlatenica po navadi pojavi šele drugi ali tretji dan, ko bi moral domov
. Držim pesti za obe
.
klistir - Kako izgleda klistir v porodnišnici? Sicer sem si ga že sama delala doma, toda na vseh štirih in si sedaj ne predstavljam, da bi bilo to izvedljivo
. Glede na moje hemeroide, bi mogoče klistir zame bil zelo ok, da imam čim bolj prazno črevo in je zato čim manj pritiska, čeprav sem v porodni načrt napisala, da ga ne želim in sem se sedaj pri lažnih alarmih sama sčistila. Hvala za vse info, kako poteka v porodnišnici
.
spela10 - Kako pa se je pri tebi začelo in kako je šel porod? Nam boš povedala, ko boš lahko seveda, da ne motimo mamice in male Viktorije
.
sanje - Jaz sem to noč prvič sanjala Lili in so bile moraste sanje
. Ker sem včeraj zvečer ful hodila lulat in se malo prestrašila, kaj pa če tako po malem odteka plodovnica, sem sanjala, da je bila Lili na suhem in sem čisto pod kožo na desni strani lahko videla njen obrazek, kot bi bila prekrita samo z eno tanko cunjico. Je pa dihala, tako da je bila živa. In sem se v sanjah spraševala: Kako bo pa zdaj prišla na svet? Drugi del sanj pa je bil še bolj grozen, je Lili kar ležala v vozičku in sem se kot da spomnila, da je z možem že cel dan nisva vzela iz vozička, ne nahranila, ne previla. Grozen občutek, kot da sem najslabša mama na svetu
. Očitno me dajejo skrbi, toda raje bi sanjala kaj lepega, česa se veselim. Na sploh sem bila včeraj čisto na tleh, neka žalostna in tečna, vse mi je šlo na živce, sem se kar pritoževala nad trebuhom in lulanjem, očitno so me potem ponoči mučili občutki krivde. Saj čez dan nekako gre, toda večeri in noči so pa sedaj res težki. Toda še malo, pa bo konec nosečnosti, moram se prav opomniti, da se zavestno preusmerim v bolj mirne, sproščene in pozitivne občutke.
Poljubčki za oktobrsko-novembrske novorjenčke in sveže pečene mamice
, za nas nosečke pa en velik
, da si skupaj pomagamo čim bolj pozitivno preživeti te zadnje nosečniške dni
,
NenaLena