Evo naša mala spi od 19.30.
Danes smo bili na rojstnem dnevu moje babi, ki je zdaj že drugič prababica z Lio in je bolj malo spala, tako da je bila že zelo zelo utrujena in smo se prej zrihtali. Zdaj pa da vidimo, kdaj se zjutraj zbudi.
Ritem: Sem ravno zadnjič pisala kako smo ustaljeni. No, smo spet v obdobju menjave ritma. Ravno naslednji dan je potem spala po 20, 10 minut in bila potem budna in tečna. Zdaj smo zamenjali tudi ure hranjenja, vse eno uro prej, ker se tudi zbuja zdaj bolj zgodaj. No, ampak poskušamo tudi bolj zgodaj spat it.
V sredo je bila stara 6 mesecev. Smo imeli manjše praznovanje.
Smo povabili moje in partnerjeve starše, jaz sem spekla muffine in postregla sva sladoled, balone sva napihnila, pa nekaj majhnih darilc
je dobila. Toliko da smo malo proslavili. Samo enkrat v življenju si star pol leta
Danes je pa dan prelomnic.
No, za nas. Prvič se je čisto sama obrnila s hrbta na trebušček.
Prej nisva bila čisto prepričana ali sva ji kaj pomagala, ali se je na postelji prevrnila zato ker je pač bolj mehko in se ugrezne.
No, danes je bil najprej ati z njo na postelji in se je sama obrnila (ne vem kako, ker me ni bilo zraven). Potem pa jo je prinesel v dnevno sobo in dal na tla na dekico in se je čisto sama obrnila.
Sem čist happy in ponosna.
No, in potem je vadila obračanje čez dan, če je le imela priliko. Večinoma je bila po rokah, ker smo bili na rojstnem dnevu, kot sem napisala. Ampak potem doma je spet nadaljevala. Celo v svoji posteljici, za katero sem pisala da je čisto premajhna za kaj takšnega, ji je uspelo. V budnem stanju seveda.
Imamo tudi prvi zobek.
Se ne vidi tako očitno, ker je res zelo malo, ampak se ga čuti. Pa zjutraj ga še ni bilo. Popoldan sem ga zatipala. Ji vsako jutro in večkrat čez dan prste v usta tiščim in čakam na te njene zobke.
No, pa je danes le prišel.
Danes je tudi prvič v vozičku napol sedela. Do zdaj je bila ležečki, danes pa smo jo dali k mizi v vozičku in je lahko spremljala dogajanje. Sicer ni dolgo zdržala, v vozičku nasploh, ker je bila zaspana in takrat ima da se jo uspava na rokah.
Pa vendar, malo za spremembo je pa le bilo.
GH: Nam se je malo ustavilo, predvsem zaradi spremembe ritma. Aja, vmes je mislim da dvakrat pojedla celoten obrok GH, zdaj pa poje cca 100g, potem pa se ji ne da več. Je tečna in zaspana in hoče samo še flašo. Tako da jo upoštevam in ne rinem v njo. Se meni tudi ne da. Danes pa tako sploh ni dobila GH, ker nas ni bilo doma. Glede na to, da še nismo čisto zares zamenjali obroka, ji ne bo nič hudega če kakšen dan dobi vse po flaški.
Dojenje in dodajanje: Tudi mi smo delno dojeni (nekaj spije pri meni med spanjem, dremanjem, nekaj si črpam) in potem še večino dodam. Je že od začetka tako. Bila je malce zgodnja, mali zaspanček, prejemala dvotirno antibiotično terapijo in za nameček fasala še zlatenico, prve 3 dni je bila ponoči na opazovanju, 4. dan pa zaradi zlatenice 24 ur pod lučko. Jaz pa neizkušena mamica, katero je skrbelo za to malo nebogljeno štručko. Mi je bilo čisto vseeno kako dobi hrano, samo da ne strada. Seveda so vse otročke v porodnišnici tehtali vsako jutro in tisto noč, ko je bila prvič pri meni je izgubila 80g (čeprav je bila celo noč na mene priklopljena, jaz pa nisem nič spala). No, čisto so me spsihirali in smo šli v lov za črpalko in prebirali forume o najboljšem AM. Že v porodnišnici so ji dajali AM tako da sem seveda s poznano rutino nadaljevala doma. Nisem imela prave podpore, zelo malo znanja in nič izkušenj. Poleg tega je pri 3 mesecih začela zavračati dojko. Prej se je lahko dojila 45min, potem pa se je po minutki začela trgat, stegovat in jokat. Naslednjič srčno upam in želim, da bom lahko izključno dojila.
Menstruacija: Jaz sem jo že dobila, in sicer 4 mesece po porodu. Sem do zdaj imela 3, vse redno. Se mi pa zdi, da so bistveno manj boleče kot pred porodom.
Žlička: Mi imamo sicer kupljene od Tommee Tippee, tiste, ki se obarvajo, če je prevroče. Pa so za moje pojme pregloboke. Ji dam žlico v usta in pol gor ostane. Tako da zdaj uporabljamo kar navadne majhne žličke. Tiste, ki imamo vsi doma.
Me pa zanima, a so kaj drugačne od teh otroških kovinskih? Razen tega, da so ročaji plastični in pisani.
Iti v lajf: Kaj je že to?
Si ne predstavljam, da bi našo punči pustila samo doma. Oz. brez naju/mene. Se že kaže ta navezanost na mamo in sploh zdaj, ko dobiva zobke in ponoči včasih joka. Ah, saj še bo čas tudi za to.
Tiste, ki pa si lahko to privoščite, pa uživajte na polno!
grašek dobrodošla!
Več nas je, bolj je lušno!