IZVIRNO SPOROČILO: mayci
katipi, še jaz te bi želela opozoriti, tako kot ena pred mano, da lahko zelo obžaluješ če kupuješ nerodovniškega "čistokrvnega" psa (bolezni, alergije...).. Maltežan z rodovnikom prav gotovo ne bo stal le 200 eur...žal.
Dobro razmislite, preden se spustite v tak nakup, saj znajo biti potem stroški obiskov veterinarja ogromni.
Razni izgovori prodajalcev, da kužki nimajo rodovnika zato, ker staršev več ne razstavljajo, so pa za
, nikakor niso resnični, amapk očitno se še najdejo naivneži, ki jim verjamejo.
Pa veliiko veselja z novim družinskim članom.
se podpišem!!!
Sem lastnica rodovniškega psa, pa ne zaradi tega, ker bi hotela rodovnik, mi dol visi za to...ne zaradi razstav, razploda itd. ampak zaradi garancije da dobim to kar kupim.
Pa da ne bo pomote, mešančki so super...sem jih imela ko sem bila manjša...ampak kupila ga pa ne bi jih je po zavetiščih dovolj.
Jaz sem svojega kupila samo zato, ker sem si vedno želela to pasmo in je bilo tudi cel kupi "mešancev" brez rodovnika, ker je bil mladič 6 po vrsti, pa ker ga ne vodijo več na razstave in druge gluposti, ki ti jih prodajalec natvezi.
Edini razlog, da pes nima rodovnika je ta, da ga nima tudi vsaj eden od staršev, da starši niso dobili vzrejenga dovoljenja ali da se je zgodil "ups"....
ker vsak odgovoren vzreditelj ali lastnik rodovniškega psa, ga ne bi paril kar tako poprek....ker za rodovniškega dobiš cca. 3x več denarja, če bi se že šlo za denar....ampak so tudi stroški, cepljenje, čipiranje, tetoviranje, izdelava rodovnika....
tako da na te fore jaz ne padam....to te hočejo samo nateg****
Pa še nekaj moj sosed ima "maltežana"....vsaj mislil je tako....pa je velik skoraj toliko kot malo manjši zlati prinašalec....pa je dal tudi cca. 300€
Pa še enkrat....mešanci so super, ampak vzemite ga v zavetišču ne ga kupovat pri "šteparjih"!!!!!!!
Aja, pa še to....psa se ne kupuje za darilo...upam, da se zavedate da bo pes otrokom zanimiv mesec ali dva, potem skrb pade na starše....in to za naslednjih cca. 15 let.
Pa spomnimo se spet malo na Matoša.
se opravičujem...sem pa mogla napisat, ker mi take zadeve dvignejo živce