IZVIRNO SPOROČILO: beli metulj
Lp.
Mene pa zanima kako umirite vaše drobižke, ko jokajo in jokajo brez kakršnegakoli razloga. Naš fantič je sicer zelo priden, ampak VSAK DAN od pete ure popoldne naprej neutolažljivo joka pa čeprav je nahranjen, previt in ga ne zvija... Ne paše mu noben položaj držanja v rokah ali nošenja, tako da res ne vem, kako ga potolažit. Tak jok traja tam do okrog devete ure, ko zaspi od utrujenosti... Ima kakšna kakšen predlog?
Občasno pridem pogledat februarke, čeprav sem marčevka, sem rodila februarja in malo pošnjofam
Priporočam v branje tole knjigo
http://najsrecnejsiotrok.si/dojencek/ Čisto na kratko in zelo zelo nasplošno pa:
- Povij otročička v štruco - štručkanje
- Zibaj ga
- zraven šuškaj, torej spuščaš glasove šššššššššššššš
- po možnosti ga daj na bok
- daj mu ali zizo, ali dudo, nekaj kar bo sesal
s temi metodami torej petimi šji, otroku sprožiš pomirjevalni refleks. včasih pomaga že samo nekaj od tega, včasih moraš biti vztrajen in uporabiti vseh pet šjev.
pri nas že štručkanje in šuškanje da rezultat.
Sicer pa knjiga ne govori samo o temu, kako otroka pomiriti, ampak tudi o tem, da lažje razumemo zakaj otrok potrebuje to, kar ga pomirja. človeški mladiči so tri mesece prezgodaj rojeni, četudi na rok in do tretjega meseca starosti potrebujejo okolje, ki so ga imeli v maternici. vseh pet šjev, ga spominja na maternico.
srečno
ps. ne boj se, da mu je v štruci utesnjeno in neudobno. ravno nasprotno. tak položaj edini možni pozna iz maternice in mu daje varnost.