IZVIRNO SPOROČILO: filipinab
Mi je pediatrinja rekla, da zdaj bi pa moral prespat noč z max 1 hranjenjem.
Naj to pove še tvojemu Filipu, ker po mojem se ti čist strinjaš s tem

.
Svetovala je, da naj spim v drugi sobi in da naj vstaja mož.
In kako naj bi to Filipu pomagalo pri spanju?
Sem pa res obupana in čisto na tleh, prav črnogleda sem postala.
Mislim, d asmo ta teden vse malo depraste. Blame it on the weather?
Pozornost - mulčki majo različne značaje in različne razvojne faze. Moj prvi se šele sedaj malo bolj igra sam, drugače je tulil, če smo ga pustili, da se zamoti. Ko bo zrasel, bo bolje.
Sedenje - Pa smo spet tam: ko bi si že enkrat omislili enotna navodila za uvajanje GH, motorični razvoj ipd. Ker fizioterpevti pa čisto znorijo, če otroka posedaš, preden se zna usesti sam. Jaz si jo dam v naročje v sedeč položaj, kadar kaj teakega počnem (recimo brskam po netu) in v stolček za hranjenje. Drugače jo pustim še na hrbtu, a sama se ne bo usedal še 100 let, ker je lenobica (še obračat se ji ne da, kaj šele kaj drugega).
Suha koža - pri nas A-Derma ni imela nobenega efekta. Nekaterim ful zaležejo navadne Nivee ali hladilna mazila. Jaz najraje uporabim kakšno naravno kozmetiko ali Eubos. Imam tudi dva velika lončka kreme iz DM-ja, ki je še nisem sprobala. Morda bo tudi OK. Kadar je koža res slaba, namažem z Melemom dr. Vlasiča. Amapak samo v krizi, ker menda tudi ta vsebuje kortikosteroide.
Ker imam sedaj čist nekvalitetno življenje.
- Been there, done that. Prav to sem svojemu včeraj pojamrala. Starejši je šel popoldne in čez noč k babici in dedku, zato smo bili popoldne sami. Moj je preživel večer v garaži s kolegom, jaz pa s tamalo. Sploh ne razume, da jaz od njenega rojstva še nisem bila frej (razen za poroko, kar se pa tudi ni prav fino končalo). Rabim čas zase - nujno. A dokler bomo zidali in bo mala še najoški, lahko o tem samo sanjam.
Drugi mi pa sam rečejo, ma imet dojenčka je najlepše, ti sam uživaj.
Itak, da imajo prav. Ampak poveličujejo samo lepo stran starševstva. Sploh pri prvem obstaja še druga stran, ki pa ni tako zelo bleščeča - ko se moraš navaditi na nove razmere, ugotiviti, kako se to gre z otrokom, ko si nervozen, ker imaš občutek, da ne veš, kaj delaš, skačeš pokonci za vsako figo. Nepresepane noči, utrujenost, naveličanost ... Še dobro, da so naši otročki taki srčki, da to na koncu res hitro pozabiš.
Ajoj, sem te secirala sedaj
filipinab, a kaj, ko mi je tvoje počutje v tem trenutku tako blizu.
Lepo praznujte danes.