IZVIRNO SPOROČILO: chocolatecake
Melanie1 S čim se to mažeš, da nimaš strij? Jaz se zredim za 3 kile, pa vse "popoka" in sem vsa potetovirana - neprostovoljno seveda.
Uporabljam čisto navadna olja. Res pa gledam, da so organska in nerafinirana. Največkrat je to olivno olje z nekaj kapljicami eteričnega olja (trenutno geranije), mandeljevo olje, karitejevo maslo, kokosova mast... Teh zadevic imam kar veliko na zalogi.

Z eteričnimi olji ne smem pretiraviti v nosečnosti.
Drugače pa glede strij. Prve sem dobila pri devetnajstih letih, ko sem se odločila, da je čas, da svojo postavo naredim bolj žensko.
Takrat sem imela 46 kg in si lahko predstavljaš, da pravi drobižek. Eno leto sem porabila, da sem počasi prišla na 56 kg in pri tem itak pozabila na pojav strij. Takrat sem jih nekaj dobila po stegnih. Takoj sem se začela mazati z Vichijevo kremo, ki je zadevo zelo omilila. Danes so praktično neopazne. Naslednjo šaržo tetovažič pa sem pokasirala čisto na začetku prve nosečnosti, ko sem upoštevala nasvet, da je treba pričeti z mazanjem po tretjem mesecu. Huda napaka! Mazati se začni takoj, ko začneš delati na dojenčku. Od viška glava itak ne boli.

Pokasirala je predvsem desna dojka in boki. Tudi te sem lepo korigirala z isto kremo. V nobeni nosečnosti kasneje se ni pojavila nobena nova. Tiste slike, ki so jih zadnjič kazali na RR, kakšen je trebušček po nosečnosti... Grozno... To sploh ne drži. OK, ne rečem, se zgodi pri nekateri, amapk se da te reči precej omiliti z redno nego. Tudi jaz bi se lahko izgovarjala na genetiko. Moja mami ima čisto razparan trebuh od strij. Res pa je, da se tudi nikoli ni mazala.
Očitno imaš zelo suho kožo. Sveže strije še najlažje "pozdraviš", da postanejo tanjše in manj vidne. Probaj z Vichijevo kremo. Edino ceno ima zasoljeno. Tako iz glave okrog 30 evrov. Jo imam doma just in case. Ti jo maži direktno na strije 2x na dan. Boš zadevo precej izboljšala. Drugače pa uporabljaj naravna olja za nego celega telesa. Enkrat na teden si naredi piling telesa. Ni treba komplicirati. Dve žlici sladkorja poliješ z olivnim oljem in si vtreš v mokro telo. Koža bo mehka, žametna in gladka. Potem pa sledi še nega, ki vedno zajema tudi nekajminutno masažo. Že dolgo ne pristajam na izdelke, ki jih komercialno prodajajo v trgovinah kot vrhunske izdelke. Raje posežem po čisto naravnih izdelkih, kot so olja ali pa masla.
In to je to. Oh, kot vidiš, bi lahko o tem pisala še pa še. Nega telesa je moja strast že od nekdaj.

Moja mami je kozmetičarka, čeprav ni nikoli delala v tej branži. Sama sem še kot deklica z užitkom prebirala njene knjige o lepoti, negi, kako si sam pripraviš lepotne pripravke... Jaz sem sicer kemijski tehnik. Torej ne preveč daleč od pripravljanja tovrstnih zvarkov...