IZVIRNO SPOROČILO: bubu_bibi
na drugi odstavek sem ti odgovorila v prejšnjem postu, glede prvega pa: če je taka ponudba (dolga, na prvi pogled zapletena in zavajajoča) ne greš kupit kupona, ampak najprej vsa vprašanja zastaviš posredniku, ki ti a/ nanje odgovori skladno s pogodbo, ki jo je podpisal s ponudnikom; b/ te usmeri k ponudniku, naj ti pojasni, kako bo to izgledalo v teh primerih. in skladno s temi pojasnili se odločiš, ali ja ali ne kupiti kupon.
Ja, saj na koncu si ti itak ti kriv, ker si naivnež, ki verjameš.......
in potem, če pride do tovrstnega zapleta veš, da ti posrednik ne bo vrnil kupnine, ker je le posrednik, lahko ti pomaga do rešitve s ponudnikom (ki, v kolikor se ne boste mogli zmeniti drugače, je edini od katerega se lahko zahteva povrnitev kupnine, saj na izvedbo tečaja (ne na organizacijo, ne na vsebino) posrednik nima vpliva).
Vendar ni samo posrednik......v skladu s pogodbo mora "posrednik" prodati določeno število kuponov......torej je tudi v interesu posrednika, da je kupon čim bolj vabljivo napisan za kupca......
in za točno to se gre pri avtorici - posrednik nima in ne more imeti vpliva na to, ali je izvajalka izvedla pravilni tretma (torej športno masažo hrbta in ne terapevtsko mobilizacijo rame, npr.) in v zadostnem obsegu.
Recimo turistična agencija je zgolj posrednik.....in običajno, če kupec ni zadovoljen s turistično storitvijo, ki jo je turistična agencija posredovala, ti turistična agencija sama "ponudi" odškodnino.......in te običajno ne odpravijo z zgoraj omenjenim stavkom "mi smo le posrednik, mi ne moremo odgovarjati za storitve, ki jih nudi hotel"......in ti dajo ali novi hotel višje kategorije, ali ti dajo nekaj gratis.....pa so tudi zgolj posredniki......
Dobro podjetje se spozna ravno pri reševanju reklamacij......in odogovor "mi smo zgolj posrednik, idite k kupcu in se tam zmenite" meji že bolj na filozofijo "pobrali smo vam denar, zdaj se pa sami je.bi.te."....
In res je, ne ne more posrednik vplivati na to, kako bo maserka izvedla masažo, kako bo receptor v hotelu razpoložen do gosta......lahko (in mora) pa posrednik skrbeti za to, da je oglaševanje neke storitve njegovega poslovnega partnerja odraz dejanskega stanja (saj preden posrednik podbiše pogodbo, verjetno to stanje tudi preveri in ve vsaj približno, kaj prodaja) in ne zgolj in samo tako, da privabi naivne kupce, ki se potem nasankajo.......