Med višjiji razredi v osnovni šoli nisem bila že nekaj časa.....vidim pa skoraj vsak dan precej osnovnošolk, ki gredo v šolo......in ne morem reči, da sem na njih opazila vulgarno razgaljenost oz. kur.bir.sko opravo...
Enako.
Frodo, malo za šalo, veliko zares: enkrat sem brala intervju oz. nek uvod v neko zgodovinsko knjigo, precej prijazno (poljudno) napisana strokovna reč, kjer je gospod zgodovinar, ki je dešifriral neke stare sumerske zapise, razlagal, kako je bil začuden in se potem pomiril, ko je bral te ultrastare spise,
kjer so se stari stari Sumerci zgražali nad vrednotami nove generacije (pa to ni bila generacija, ko je država propadla, enkrat vmes, ko ej bilo vse ok prej in potem)... In je ugotovil, da se "stari" vedno zgražamo nad obnašanjem, oblačenjem, slogom, izrazoslovjem,... mladih. In da ni z mladimi v bistvu nič narobe;).
V 50-60ih so bile obleke, kakršne danes nosijo ženske v zelo uradne službe in ustrezajo vsem dress code-om, označene za K****. Časi se spreminjajo, s tem pa tudi to, kaj je vulgarno in razgaljeno. In ko se premakne lestvica višje, takrat postanejo ene stvari normalne in tudi ne motijo več pozornosti sošolcev, ker enostavno ne gledajo več, ker ni to nič strašno posebnega...
Sama z razgaljanjem nimam problemov, ker sem zmrzljiva in ne dam kaj dosti na modo, vseeno pa se mi zdi prav, da imajo ljudje možnost se odločat sami in imam podobne pomisleke kot lili - težko je klasificirat, kaj je prav in kaj narobe. Recimo špageti naramnice - kao strašen problem, v eni oš so jih baje prepovedali. Ampak ko je vroče ko pes, so tudi naše doktorice vse hodile v špageti naramnicah, tudi na sestanke - in čisto nikogar to ni motilo pri delu, nekak se ljudje, ki skup delamo tudi ne gledamo tako v službi, ne vem, no... Mogoče pa le nismo tako zelo nebogljeni;). V vrtcu so vzg. nosile špageti naramnice, ko je bilo vroče in sem bila samo vesela, da so jih - vzg., ki ji bo za znoret vroče, bo vsekakor bolj tečna in bo imela manj potrpljenja z našimi otroci... Včasih je fajn pogledat širše.
Se strinjam, da je prav pogledat, kam greš, vendar pa tvoj primer: peskovnik, zdravnik, plaža... Pa ne vem, res ne vidim take hude razlike... Tamale oblečem po moje za vse troje isto - oblekice ali pa trenirke in majce... Ko so bolni jih res ne bom matrala s kakimi fensi oblekami... Sama nosim kavbojke povsod, razen na plažo, ker jo mamo pred nosom in grem v kopalkah (verjetno spet neprimerno

).
Spomnim se tipa, ki je tovrstni frajlici razlozil, da moski delijo zenske an dve skupini: cure za j*eb*at i cure za zenit. na njej je pa , da se odloci v katero skupino spada.
Nikoli se nisem tako oblačila, sploh pa ne kot najstnica, mi je bilo nerodno, vseeno pa se mi taka delitev ne zdi dobra. In ne bi imela fanta, ki tako razmišlja. Vem, da jih veliko tako razmišlja, vendar verjamem, da lahko moji punci dobita bolješga, ki bi znal videt kak cm dlje;). Jasno mi je, da si lahko zbereta največjo budalo, tu pač nimam kaj, razen da ju vzgojim, da sta samozavestni in mislita s svojo glavo (potem računam, da si verjetno ne bi zbrali glih kretena).
Poleg tega, če me bi pri 18ih vprašala, kaj bi rajši: se J* ali ženila... hmmm

... Štekaš, kaj mislim? Takrat še nobena ne misli na poroko (no, vsaj večina ne). In rada bi, da otroci vejo, da ni zdaj to zapečateno - oblačiš se v minike, torej zgledaš ko k* in te vsi obravnavajo za lahko in zato se noben ne bo hotel poročit s teboj. Je karikirano, vseeno pa mi ni všeč. všeč mi je svet, kjer ljudje vidijo za fasado - pa če je ta ****iš napravljena ail pa če je druge barve ali pa če je drugega socialnega statusa... nima veze, rada bi male naučila, da je važno, kaj je not.