IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
Ocitno ne vsi odrasli. zenska je bila stara ca 30, ko je imela prvega otroka in v Delu v intervjuju razlagala o zivljenjski filozofiji, ki jo zivi z druzino - par mesecev pred smrtjo shiranega otroka.
a se to da kje prebrat - ta intervju?
Poskusila sem ga najti, pa sem bila precej neuspesna. Ce se ne motim je slo za Sobotno prilogo, moralo bi biti nekje jeseni 2009.
Ce ga najdes pls posreduj.
Zanimiv se mi pa zdi slednji clanek: http://www.thehealthyhomeeconomist.com/baby-breastfed-by-vegan-mother-dies/
Nasla sme zgolj to:
http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/doma/vegana-dojencico-stradala-do-smrti "Še pred tragičnim dogodkom sta za Sobotno prilogo Dela Martina in Žiga pojasnjevala, kako dobro skrbita za telo in duha s tem, da ne jesta prav nobenih živalskih izdelkov. Martina je razložila: »Spoznala sem ljudi, ki so mi povedali, če v svoje telo vnašam smrt ter strah in stres, ki se sprožita ob usmrtitvi živali, se to odraža tudi v meni.« Bila sta namreč aktivna v društvu Kine klub, katerega člani so ju spodbujali pri odločitvi, nasvete in informacije sta dobila tudi od združenja Naravni začetki, ki ozavešča mlade mamice o naravnem porodu oziroma zagovarja, da o porodu v prvi vrsti odločajo ženske same, zdravstveno osebje pa je le pripomoček.
Na koncu je dojenčica zavračala celo dojenje
Čeprav sta pred tragedijo za Delo razlagala, da je njuna Lucija zaradi naravnega poroda bolj zdrava in vesela, se je na koncu to izkazalo za veliko zmoto. Za tragedijo! Martina je bila, ko je bila Lucija stara štiri mesece, prepričana: »Že pred zanositvijo sem vedela, da bom rodila tako, ker je za otroka najbolje, da takoj pade mami v naročje,« in dodala, da je ne bo hranila z mesom. »Kar ni dobro za naju, ni dobro niti za otroka. Pozneje se bo lahko sama odločila, a dokler je v najini varščini, bo pač dobila tisto, kar misliva, da je zanjo najbolje.«
A očitno so bile njune odločitve napačne. Otrok je ob pomanjkljivem prehranjevanju vse bolj hiral in na koncu umrl! K zdravniku pa dojenčice nista peljala niti, ko je dobila pljučnico."