Aha, sedaj je spet umik iz kazenskega zakonika v moralo.... OK, Frodo, glede na to, da je zgornji post prvi, po nevemkoliko straneh, ki dejansko ni namenjen provociranju, vsaj občutek imam tak, ti bom odgovoril in če se le da, te prosim, da odgovora ne seciraš na prafaktorje in ga bereš kot celoto, če mi misliš podat odgovor s kratkimi citati v tvojem stilu, mi verjemi, da niti ne bom bral, ker se s tabo ntiti ne mislim več prepucavat, lahko zgolj debatirava.
Nimam se za reveža, nikol nisem jamral, da imamo premalo, imamo dovolj, vendar vedno manj in padec se ne ustavlja. Glede prihrankov mi nikoli ni prišlo na misel, da bi jih dajal v nogavico, govoriva o nekaj rezerve če se avto pokvari in mogoče prihranku nekaj 100 eur za dopust, več nikoli ni bilo. Ja do takrat ko sem dobil domov izračun, ki mi nikakor ni šel v glavo in ni logičen in po tistem, ko sem ugotovil, da referent, ki dela izračun sploh ne pozna osnove, to je zakonodaje na podlagi katere piše odločbe. Šlo je za stanje na transakcijskem računu dan pred plačilom položnic (prihranki so bli upoštevani kot vedno in to me nebi motilo, kot me ni v preteklosti). Nisem se pritoževal, ko so mi nabil fiktivni dohodek od družinskega enoprostorca, ki je mimogrede star in zguncan, nabili so mi fiktivni dohodek od prikolice letnik 91, ki je vozna izključno zato, ker znam še kaj drugega kot klofat po tipkovnici.
Vse to kot človek, ki se trudi biti pošten poješ in si rečeš, da ko pa ne bo za položnice pol bo pa res kriza in se rezi nadaljujejo in nadaljujejo, rezerv, kjer se da še kaj privarčevati pa vedno manj, čeprav si vseeno hvalažen, da nisi na še slabšem. Ko se ti pokvari avto in ugotoviš, da do plače niti v sanjah ne moreš plačat mehanika ti pa začne zvonit alarm, opa, še ena stopnica, pa smo tam in začneš dajat na stran nekaj fičnikov vsak mesec, za te hude stroške (OK, rezerva je še dopust, to je moj edini liksuz, prikolica ni vredna nič, oziroma niti za ene položnice ne, čeprav imaš po njihovo fiktivni dohodek od nje).
Potem pride odločba, kjer je z aviona vidno, da je datum vpogleda v račun edini dan v mesecu, ki je bilo takšno stanje. Ti rata slabo od države, ki manipulira in krši lastne zakone zato, da bi ti namenila čim manj, greš do referenta, referent pa sploh ne zna imenovat zakona, ki ga je citiral v odločbi, kaj šele, da bi poznal člene.
Odločitev je, da drugo leto namenskega varčevanja za dopust ne bo več na banki, ker sem pa skeptičen do šparanja denarja v predalu, sefa ne bo, bo pač dopust plačan na obroke. naslednji avto, ko bo, bo vzet na lizing in ne na kredit in tako dalje. Vloga se bo oddala po plačilu položnic in če je to za tebe goljufanje, evo, priznam, sem goljuf in goljuf bom ostal.
PS: Kar se pa varjenja piva tiče. To je pa plod mojega rokodelskega znanja in kar nekajletne fejst počasne investicije in študiranja nešteto knjig. V bistvu šparam, ker me pivo pride pol ceneje kot najcenejše s budget, je pa vrhunske kvalitete. Od materiala plačam davek, davek in carino sem plačal za vse, kar je prišlo izven EU, tko da glede tega je tud čista vest. Je pa to znanje, ki bo v prihodnosti fejst cenjeno pri nas, tko da jemlji to v zgodnjo investicijo v mojo samozaposlitev, ko bodo vsi otroc v šoli in ne bom rabil špilat taksija vsak dan in ne bom socialni problem, ko mi firmo poženejo v božju mater.
PPS: Mislim, da si šla ti v zadnjem času dosti nižje in na dosti osebnejšo raven, kot sem šel sam v zadnjih postih.
< Sporočilo je popravil kalbo -- 13.12.2013 10:23:10 >