kredita pa ti banke na začetku tudi nočejo dati ...
ok, v ta namen je tista subvencija, da ti pomaga začet posel.
Samo ne vem: sama sem računala, koliko bi morala zaslužit, če bi hotela pokrit dajatve - 350 € drugo leto + recimo da bi si nekoč, čez par mesecev, želela met celo plačilo za svoje delo

, recimo 400€ plače (pa to ni neka ful visoka cifra;). To skup pride 750 € / mesec, vsak mesec - če bi šli na dopust - bi morala pač ostale mesece zalužit še cca 70€ več, torej 820€. Pri malih prčkarijah ne vem, če bi se mi to nabralo, meni se zdi to veliko in ne moreš preverit prej, če ne preizkusiš v praksi (tako so rekli tam, tisti, ki jih priporočaš -saj so čist fajn;)... In potem bojo seveda ljudje pametni in rekli, da samo bluzimo doma:D. Verjamem, da moraš met pač znanje, pogum in srečo hkrati, vendar se nekateri nočemo zaletet in postat socialni problem

. Kar v osnovi po moje ni slabo. Slabo pa je, da ne moreš na enostaven način preizkusit. Da so same neke variante prek tega, prek onega... ni ene enostavne variante za male zneske, kjer se ti ne splača odpirat podjetja za to in kjer dohodek ni reden ni nimaš pojma, koliko ga bo.
PO drugi strani, če ne bi delala nič in imela otroke doma, bi prihranila cca 200€ za vrtec, kosilo itd. In zdaj daj na tehtnico: 200 € manj odhodka (kar je garantirano) ali pa delo za to, da imaš verjetno kar nekaj časa 0 prihodka in še vedno teh 200 € odhodka... Pa veš, da se človek vpraša;). Sama bi rada delala, ker mi je pač všeč kaj delat, ne znam bit na miru in ker bi rada svojim otrokom nudila še kaj več kot osnovo, ne bi pa rada delala ko budala, ne šla na dopust itd... za to, da bojo potem na istem kot smo zdaj.